Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kardemir Karabükspor, Medipol Başakşehir'i ağırladı. Süper Lig'in en formda ekiplerinden biri olan Başakşehir ile karşılaşan Karabük, kendi sahası ve seyircisi önünde maçtan puansız ayrıldı.
Maçın ilk 10 dakikasında yapılan pas hataları nedeniyle etkili pozisyonlar oluşmazken, Karabük, 12'nci dakikada Yatabare ile kaleyi zorladı. Buna karşılık 14'üncü dakikada Başakşehir, Cengiz ile kalemizi zorladı ancak top kale direğinin yanında dışarı çıktı. Maçın 24'üncü dakikasında Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası ceza alanı içinde Mahmut Tekdemir sol ayağıyla çok sert bir şut çekti. Köşeden ağ doğru giden topu, kalecimiz Ahmet Şahin müthiş bir şekilde kurtardı. Aynı dakikalarda Ahmet Şahin kurtardığı pozisyon sonrası sağa açılan topu Cengiz aldı. Son çizgiye inmek isterken top Poko'nun eline çarptı ve Cüneyt Çakır penaltı verdi. Penaltıyı kullanan Emre Belezoğlu, 25'inci dakikada takımını öne geçiren golü attı. Maç karşılıkla ataklarla devam ederken, 45+1'de Visca'nın pası sonrası Dany'nin sektirdiği topu Mossoro aldı. Ortada kalan topa Mehmet Batdal, vurdu ve farkı ikiye çıkarttı 0-2.
Maçın ilk yarısı Başakşehir'in üstünlüğü ile sonlandı.

İKİNCİ YARIDA DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

İkinci yarının ilk 10 dakikasında baskılı bir oyun sergileyen Karabük, 52'nci dakikada penaltı noktası üzerinde bomboş durumdaki Tanase'nin uçan kafasıyla gol aradı, ancak çok net bir pozisyonu kaybetti. 59'uncu dakikada ev sahibi Karabük, bir kez daha sağ kanatan etkili geldi ve Poko'nun ortasına ceza alanı içinde Traore voleyi vurdu. Oldukça yumuşak giden top, kaleci Volkan'ın kucağında kaldı. 78'inci dakikada Başakşehir sağ kanattan hızla topu süren Visca ile üçüncü gole çok yaklaştı ancak top kaleci Ahmet'te kaldı. Maçın son on dakikasında farkı kapatmak için yüklenen Karabük, tüm çabalarına rağmen gol arayışını neticelendiremedi.
İkinci yarıda daha fazla topa sahip olan Karabük, istediği pozisyonları bir türlü bulamadı. Maç Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi.