Bir süredir kulislerde inceden inceye gideceği yada görevine son verileceği konuşulan Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz'ın Kardemir dönemi kapandı.

Kurumsallaşma bağlamında ciddi çalışmalar yaptığını uzun süredir ifade etmeye çalışan Uğur Yılmaz'ın zaman zaman yönetim kurulundan gelen talepleri kendi süzgeçinden geçirerek uyguladığı, bununda yönetim kurulunda hoşnutsuzluklar yarattığı söylentileri had safhaya ulaşmıştı.

Diğer yandan geçtiğimiz yıl özellikle kütük fiyatları bağlamında başlayan ÇİN krizi ve bu yılda özellikle kömür bazlı hammadde fiyatlarındaki ani ve aşırı fiyat artışı nedeniyle Kardemir uzun süredir ticari yönden sıkıntı içerisindeydi. Üst üste borçlanmalar yapılması da biriken borç stokunu ve ödemeleri çevirme bağlamında alındığıda söylentilerin bir diğer boyutu olmuştu.

Bir kaç aydır Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz'ın gönderileceği şeklinde ciddi bilgiler tarafımıza ulaşmıştı. Ancak bu sürecin bu kadar erken değil 2017 deki Genel Kurul sürecine endeksleneceği ifade ediliyordu.

Bugün alınan karar ile Uğur Yılmaz'ın Kardemir Genel Müdürlüğü hayatı sona ermiş oldu. 

Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Ünal'ın vekalet edeceği şeklinde bilgiler geliyor.

Karabük Derin Haber o k gelişmeleri yakından ve tüm boyutları ile derinlemesine takip etmeye devam ediyoruz.

Haberimizin ardından KAP (kamuyu aydınlatma platformu) unda  18;00 da yayınlanan açıklama o k haberimize eklenmiştir.

02.02.2015 tarihinden bu yana Şirketimizde Genel Müdür o k görev yapmakta olan Sn. Uğur Yılmaz, Yönetim Kurulumuz ve Sn. Yılmaz'ın varmış oldukları mutabakat gereği Genel Müdürlük görevinden 24.10.2016 tarihi itibarıyla ayrılmıştır.

Yeni Genel Müdür atanana kadar yerine Ticari Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Sn. Ercüment Ünal' ın vekalet etmesi kararlaştırılmıştır.