“Ahmet Yesevi ve Ahlak” konulu sunumu ile İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Işıltan, sufi yaşamın temelinde ahlakı güzelleştirmenin yer aldığını, Ahmet Yesevi’nin de bunu en iyi yapanlardan biri olduğunu belirterek Yesevi’nin eserlerinde yer alan ahlak konusu ile ilgili örnekler verdi.Etkinliğin açılışında konuşan Karabük Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Müdürü Murat Akın, Anadolu’nun Türkleşmesini ve İslamlaşmasını sağlayan şair, alim ve mutasavvıf Hoca Ahmet Yesevi’yi düzenlenen panelle andıklarını ifade etti.15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, Karabük Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Müdürü Murat Akın ve öğrenciler katıldı.

 
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Kızıler, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nodırkhon Khasanov, İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Işıltan ve İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Gül konuşmacı o k yer aldı.
 

“Ahmet Yesevi’nin hayatı ve eserleri” konulu sunumu gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Kızıler, Yesevi’nin şiirlerinde Allah ve peygamber sevgisi, güzel ahlak, zikir, nefis ile mücadele, kalbin kötülüklerden arındırılması gibi konular işlediğini söyledi.

Ahmet Yesevi’nin Anadolu’daki etkileri ile ilgili bilgiler veren Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nodırkhon Khasanov ise “Milletimizin tarihinde yer alan büyük zatlar çoktur. Ahmet Yesevi de bunlardan biridir.” diyerek Yesevi’nin Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasındaki çalışmalarının Anadolu’da kültürel ve kalıcı etkiler yarattığını söyledi.

İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Gül ise “Ahmet Yesevi ve Aşk” konulu sunumunda aşkın tanımlarını yaparak katılımcı Yesevi’nin aşk ile ilgili eserlerini paylaştı.