Ziyarette konuşan Dr. Fahrettin Şamil Uysal; “ Safranbolu Toplum Sağlığı merkezi o k bir kanser tarama çalışmamız olacak. Bu önemli konu ile ilgili Sayın Belediye Başkanımızın fikirlerini ve desteklerini almak üzere ziyaret etmek istedik. Taramamız 3 şekilde olacak. Ben arkadaşlarım adına Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy beyefendiye bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise; “ Safranbolu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzde görev yapan Hekim arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vermek ve istişarede bulunmak üzere ziyaretimize geldiler. Kendilerine böylesi önemli bir konuda çalışma yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “ Sayın Valimiz Mehmet Aktaş, Ak Parti Genel başkan yardımcımız ve Meclis eski Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin beyefendinin de katılımları ile gerçekleştirdiğimiz Kanser Tarama araçlarını hizmete alma töreninde de konu ile ilgili alt yapının hazır olduğunu konuşmuş idik. Bu alt yapı inşallah çalışmaya başlıyor. Şu anda Safranbolu’da gerek şehir merkezinde gerek köylerimizde çağımızın en önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken rahatsızlıklarından birisi olan kanserin erken teşhisi üzerinde bir çalışma olacak. Makine teçhizatımız değerli bağışçılarımız tarafından sağlanmıştır.”

Hastalıktan kurtuluşun ilk reçetesinin erken teşhis olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Aksi takdirde çok daha rahatsızlı süreçleri karşımıza çıkmakta. Ne yazık ki bölgemizde kanser türleri oldukça yaygın. Arkadaşlarımızda bu konuda oldukça profesyonel. Dolayısı ile bir an evvel Toplum Sağlığı Merkezine veya araçlarımız ile yapılan tarama katı k yaptırmaları hususunda tasfiyede bulunuyorum” dedi.

SAKEM Vatandaş Ulaşmada Yardımcı Olur

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM )in bu yıl kurslar için 10.000 in üzerinde başvuru aldığını bu vesile ile özellikle bayan ulaşmada çok büyük destek sağlayabileceğini kaydeden başkan Aksoy; “ SAKEM’de başvurular bu gün itibari ile 10.000 bini aştı. Bunların 7-8 bininin bayan olduğunu düşünürseniz tek kalemde ulaşma şansımız bulunmakta. Dolayısı ile Safranbolu Belediyemizin Kanser Taramada iyi bir proje ortağı olacağını düşünmekteyim. İnşallah vereceğimiz destek bir çok vatandaşımızın fayda görmesine vesile olur. Bu vesile ile çalışmalarınızda şimdiden başarılar diliyorum” dedi.