Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’ın görevinden ayrılışının ardından şimdi gözler yeni Genel Müdüre çevrildi.

Bilindiği gibi 24.10.2016 tarihinde KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) unda yapılan açıklama ile Genel Müdür Yılmaz’ın görevden ayrıldığı resmen duyurulmuştu.

Şimdi gözler gelecek olan Genel Müdür’e çevrilirken, KİM sorusu sorulmaya başlandı.

Karabük Derin Haber o k bu soruya bizde cevap bulmaya, çelik sektöründeki hatırı sayılır insanlardan bilgi almaya çalışıyoruz.

AK PARTİ AYARI MI?

Araştırmalarımızdan edindiğimiz bilgilere göre yeni Genel Müdür kesinlikle Ak Parti’nin “TASVİP” ettiği ya da onay verdiği bir isim olacak. Bu konuda da Yönetim Kurulunun hemfikir olduğu yolunda ciddi  duyumlar var. Geçmişteki bazı uygulamaların Ak Parti camiasında hoş karşılanmaması, Kardemir’in yatırımları ve ürettikleri ürün bazında hala daha Hükümete ihtiyacı olması da bu bilgileri doğrular gibi görünüyor.

KİM OLACAK?

Kardemir gibi bir şirketin Genel Müdürü’nün sektörün içinden ve sektörü iyi bilen bir isim olması gerekliliği göz önünde bulundurulduğunda aslında çok da fazla seçenek yok gibi.

Adı geçen isimlerden bir tanesi, Erdemir’i uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış, son o k Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra ayrılmış bir isim. Halen özelleştirilmiş çok önemli bir eski devlet kuruluşun üst düzey yöneticisi. Adı ciddi şekilde konuşuluyor. Ayrıca Ak Parti yede yakın bir isim olduğu söyleniyor.

Diğer bir isim ise eski Genel Müdür Fadıl Demirel. Yaklaşık 2 yıl önce ani bir karar ile görevden ayrılan Fadıl Demirel’in, görevde kaldığı dönemde şirket bilançolarının sürekli kar açıklaması, üst üste yaptığı yatırımlar, hatta bu başlanan yatırımların bazılarının sonuçlanma aşamasında bulunması, “Kaldığı Yerden Devam” şeklinde ön plana çıktığı ifade ediliyor. Sayın Demirel’in geri dönmeye profesyonel yönden sıcak bakabileceği, Ancak bazı yönetim kurulu üyelerinin buna karşı çıkabileceği, bu yönetim kurulu üyelerinin ikna edilmesi halinde geri dönebileceği konuşuluyor.

FATİH OSMAN TAR

Halen Kroman grubunun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO su olan Fatih Osman Tar’ın ismi oldukça fazla konuşuluyor. Hatta bazı çevreler kesin gözüyle bakıyor. Ancak Sayın Tar’a yakın kişilerden edindiğimiz bilgilere göre gelme ihtami çok çok düşük. Sayın Fatih Osman Tar’ın Kardemir’e Genel Müdür Yardımcısı o k atanmasında da etkin olduğu, manevi evladı gibi gördüğü Ercüment Ünal’ın Genel Müdür olması yönünde efor sarfettiği çeşitli çevrelerde ifade ediliyor.

Öte yandan Ercüment Ünal’ın yönetimde etkin bir aileye yakın olması ve desteğini alması, diğer etkin ortaklar tarafından hoş karşılanmayacağı da konuşulanlar arasında.