Karabük Derin Haber gündemi takip etmeye, gelişmeleri, beklentileri, söylentileri analiz etmeye, en yetkili ağızlardan doğru bilgiyi aktarmaya devam ediyor.

Fatih Osman Tar Kardemir Genel Müdürlüğü Söylentilerine Son Noktayı Koydu.

Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’ın ayrılışının ardından kimin atanacağı yolundaki kamuoyunda çıkan bir çok isim arasında en fazla adı geçen Fatih Osman Tar’dan net açıklama.

Karabük Derin Haber sahibi Sait Alıcı’ya açıklamalarda bulunan Tar çok ilginç saptamalarda bulundu.

Fatih Osman Tar: “ Kardemir gibi bir şirketin Genel Müdürlüğü’ne ismimin geçmesi bana onur verir, şeref verir. Kardemir çok önemli bir müessese. Takdir edersiniz ki  ben şu an bağımsız değilim. Kroman ve Yücel grubu şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’ suyum. Kardemir’in hissedarlarından Yolbulan ve Yücel gurubu aynı zamanda şu an çalıştığım grubunda hissedarları. Başka bir deyiş ile şu an çalıştığım grupta Kardemir’in hissedarı.  Halen mevcut görevime devam ediyorum. Benim bundan başka ne bir planım nede gelme niyetim var. Zaten bu konuda da ne benim ile bir görüşme, ne de bana bir teklif var. Bu yüzden de benim Kardemir Genel Müdürü olmam diye bir şey söz konusu bile değil. “dedi.

Öte yandan  bir çok sektörde çalıştıktan sonra Erdemir gibi demir çelik sektörünün bir devine üst düzey olması  nedeniyle, “Tecrübeleriniz açısından Kardemir’e teknik yada mühendis kökenli bir  Genel Müdür olmaz ise olmaz mıdır” şeklindeki sorumuza ise: “Bu Yönetim Kurulunun vereceği ve takdir edeceği bir konu. Kardemir içinde çok sayıda fabrikaları da içeren entegre bir tesis. Hem de Türkiye’nin cevherden sıvı çelik üretimi yapan üç entegre tesisimizden bir tanesi. Böyle bir şirketi yönetmek kolay değil. Ciddi bilgi, birikim gerektirir. Yönetim Kurulu 3-5 yıllık planlamasını yapar önceliklerini belirler. Bu planlama dahilinde Teknik bir Genel Müdür ile mi yoksa Ticari yada başka bir özelliği olan Genel Müdür ile mi yola devam eder, buna kendileri karar verir. Evet bende mühendis kökenli değilim. Ancak Erdemir’de görev yaparken benim çalıştığım ekipte Uğur Bey gibi işinde uzman teknik kökenli bir çok yönetici vardı. Biz bu ekip ile başarıyı yakaladık. O yüzden geneli itibari ile elbette “olmaz ise olmaz” değildir elbet. Buna yönetim kurulu karar verecek. “ dedi.

Diğer yandan sayın Uğur Yılmaz’ın ayrılışının ardından Genel Müdür vekaleti verilen Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Ünal ile ilgili kamu oyuna yansıyan ilişkilerinin boyutu konusunda da; “Erdemir’de çalıştığım dönemde benim ile birlikte çalışan çok sayıda yönetici arkadaştan bir tanesi idi. Bu arkadaşlarımızın bir çoğu zaman içinde ayrı k başka şirketlerde çalışmaya başladılar. Elbette ki birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımızın başarısını her zaman görmek isterim. Ancak benim Kardemir’de böyle bir göreve tayin ettirme gibi bir düşüncem ve talebim yoktur. Bu konuda Kardemir’in mevcut Yönetim Kurulu Üyeleri’de kimi Genel Müdür yapacakları konusunda fazlası ile tecrübeli, bilgili ve ehildir. Bir çoğunu da tanırım” şeklinde değerlendirdi.