Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy çalışmaların gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundular.

Vali Aktaş DSİ 234. Şube Müdürü Yasin Devrim’den çalışmalar hakkında bilgi alırken Devrim konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ 23. Bölge Müdürlüğü o k 28.12. 2015 tarihinde proje ihale edildi. Safranbolu Akçasu Deresi Taşkın ve husubat kontrollü inşaatı işi 1.521.000 TL bedel ile sözleşmesi akdedildi ve işe başlandı. Bu iş kapsamında sistematik bir şekilde 3 adet teslip bendi yapılacaktır. Bentlerin temelden yüksekliği 13,5, açıklığı ise 60 metredir. Yine proje kapsamında Safranbolu Tarihi çarşı bölgesi Akçasu dere taşkınlarından da korunmuş olacaktır. Ben bu vesile ile projeye destek veren tüm Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İşadamı ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ise, “Böylesi önemli bir projenin gerçekleşmesi Safranbolu’muzun en önemli bölgelerinden birisi olan çarşı bölgesi için hayırlı olacaktır. Safranbolu adına yapılan her çalışmaya destek vermekte bizim birinci vazifemiz. Emeği olan herkese şükranlarımız sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise “ Safranbolu'nun önemli bir meselesi daha çözüme kavuşuyor “ dedi

Safranbolu'da devam eden Akçasu Deresi Telsip bendi çalışmasının sel baskınlarından korunmanın yanı sıra turizm açısında konaklamalı gün sayısının artması için de çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aksoy şöyle konuştu, “ Akçasu Mahallesi bizim için çok önemli. Mahalle içinden dere geçiyor ve bu özelliğini malesef fazla kullanamıyoruz. Safranbolu’yu su ile bütünleştirmek ve Akçasu'yu da turizm halkasına eklemek istiyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde Safranbolu’nun turizm bölgeleri artacak ve turistler kentimizde daha fazla kalacak. Akçasu bölgesindeki ihaleyi yaptık. Uygulama konusundaki desteği de kalkınma ajansından alacağız. Bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”