İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda da vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Aksoy yayımladığı mesajda; “ 93. Yılını Kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı ise tarih boyunca her türlü zorluğa, birlik ve beraberlik içerisinde göğüs geren Aziz Milletimizin, yokluk ve imkânsızlıklar içinde dahi umutsuzluğa kapılmadan gıpta edilen bir fedakârlık, kararlılık ve her anı kahramanlıklarla sürdürdüğü İstiklal Harbini büyük bir zaferle neticelendirmesinin sonucudur.

Yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek demek olan Cumhuriyet, Ülkemizin üzerinde oynanan hain oyun karşın  bugün her zamankinden daha güçlüdür. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden ülkemizi daha da yukarı hep birlikte çıkaracağız.

Bu duygularla, bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla yâd eder, Aziz Milletimizin ve Safranbolulu hemşerilerimin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.