Anadolu’daki bir çok şirketin yanı sıra özellikle büyük şirketlerin hemen hemen tamamının İstanbul’da ya merkezleri, ya şubeleri, yada irtibat ofisleri bulunuyor. Özellikle uluslar arası çalışan şirketler ticaretin başkenti sayılan İstanbul’da mutlaka bir ofis bulunduruyor.
Çelik sektöründe ülkemizin en büyüklerinden olan ve dünya çelik piyasasında ciddi bir yeri olan Kardemir’de yıllardır konuşulan İstanbul açılımını sonunda gerçekleştiriyor. Bir süre önce Ataşehir Ulugöl Plaza’da kiralanan 600 metrekarelik Kardemir İstanbul Ofisi tamamlanmak üzere. 
Edinilen bilgilere göre, görevden ayrılan Uğur Yılmaz’ın kısa bir süre içerisinde açmayı planladığı öğrenildi. Ancak kendisinin görevden ayrılmış olması ile birlikte, Yolbulan Plaza  yakınlarındaki ofisi, mevcut yöneticilerin en kısa zamanda planlandığı gibi açılışı yapacakları belirtiliyor.
Öte yandan açılışından sonra Kardemir İstanbul ofisinde Satınalma, Satış ve Finans servislerinin görev yapacağı öğrenildi. Ayrıca Yönetim Kurulu toplantılarının da burada yapılmasının planlandığı, Genel Müdür’ün zaman zaman İstanbul’da olmakla birlikte geneli itibariyle Karabük’te bulunacağı belirtiliyor.
Diğer yandan özellikle Satın alma departmanının İstanbul’a taşınması ile birlikte özellikle Kardemir ile ticaret yapan Karabüklü firmaların durumu merak konusu oldu. İş dünyasından bazı kişiler; “eğer satınalma departmanı İstanbul’a taşınırsa biz ne yapacağız. Zaten zar zor takip ediyorduk. Şimdi gerek ihalelere katılmak için, gerek ihtiyaçları öğrenmek için sürekli İstanbul’a mı gideceğiz. Eğer söylentiler gibi olursa Karabük ticaret erbabının Kardemir ile ticareti çok azalır. Bu da Karabük ekonomisi açısından ve bizlerin ayakta durması açısından ciddi sorunlar oluşturur” şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.
Siyaset ve cemiyet hayatındaki kişiler ise; Geçmişte, devlet döneminde nasıl Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürlüğü Ankara’ya taşınmış ve bir daha geri gelmemiş ise, bu açılımın ilerisi Kardemir Genel Müdürlüğü’nünde İstanbul’a taşınması ile sonuçlanabilir. Bunun sonuçlarını herkesin iyi düşünmesi lazım” dediler.