Valilik makamında kabullerin ardından Kent Meydanı’ndan düzenlenen ve Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye BaşkanI Rafet Vergili ve protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler, KARDEMİR işçileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende Karabük Valisi Mehmet Aktaş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Mehmet Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük, güçlü, demokratik bir sosyal hukuk devleti o k pek çok ülke için örnek ve model olduğunu belirterek, “ Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle ve azimle gerçekleştirdiği Çanakkale Zaferi ve daha sonra Kurtuluş Savaşı mücadelesinin eseridir. Dünyanın parlayan yıldızı haline gelen Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri,ileri demokrasisi,köklü tarihi geçmişi,zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla geleceğe büyük bir ümit,inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sözü dinlenen ve başarılarıyla örnek gösterilen bir ülkedir” dedi.
Daha sonra günün önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.
Törende ayrıca paraşütle gösterisi de yapı k Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.