28 Ekimde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler akşam saat 19.00’da Aslanlar Mevkiinden Meydana kadar yapılan Şehitlere Saygı Yürüyüşü ile devam etti.

29 Ekim 2016 Cumartesi günü ise etkinlikler kaymakam Murat Bulacak’ın Kaymakamlık makamında Protokol Üyelerinin bayramlarını tebrik etmesi ile başladı.

Burada yapılan törenin ardından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy öğrenci ve vatandaşların bayramlarını tebrik ettiler.

Kaymakam Bulacak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: “Bugün büyük Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan cumhuriyetimizin ilanının 93. yılını, birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz” dedi.

Tüm mazlum milletlere ilham olan, yüzyılın hürriyet ve onur mücadelesini kazanan ve ardından Cumhuriyet kurma iradesini gösteren aziz milletimizin 93 yılda çok yol aldığını kaydeden Bulacak; şöyle konuştu; “ Sanayiden eğitime, sağlıktan, enerji, iletişim, ulaşıma kadar her alanda yaptığı yatırımlarla çağın teknolojisini ülkemize kazandıran devletimiz, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltecek ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacak çalışma da kararlılıkla devam etmektedir. Gün, birlik ve beraberlik içinde, en büyük değerimiz olan cumhuriyetimizin bize sağladığı kazanımları daha ileriye götürme günüdür. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında, büyük milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda cumhuriyetimizin kuruluş dönemindeki ruhun ne kadarda diri olduğunun ifadesidir. Sizler Atatürk’ün deyimiyle ‘Geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz.’ Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Bu eseri on bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak.’ Sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır. Cumhuriyetimiz 93. Yılında, milletimizin sahip olduğu vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ve her geçen gün güçlenen ekonomisi, daha nitelikli hale gelen insan kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi altyapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven, düşmana korku veren güvenlik güçleriyle geleceğe güvenle bakmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda,  emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onur bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Cumhuriyetin 93. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timseli olan cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyor en içten duygularımla Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”

Kaymakam Bulacak’ın konuşmasının ardından Ana Sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gödsterileri, Lise öğrencilerinin oratoryo gösterileri vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Programın sonunda 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Bulacak ve başkan Aksoy tarafından ödülleri verildi.

Program Kortej yürüyüşü ile sona erdi.