Karabük’teki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında Kent Meydanında katılımcıların ve protokolün üzerine yağan KURUM un sebebi belli olurken, çıkan dumana anında müdahale edildi.

Törenlerin başlangıcında Bedesten işhanının çatısından çıkan ve şehrin üzerini kaplayan siyah dumanın ardından, yaklaşık 2 saat süren törenler sırasında protokolün üzerine yağan KURUM vatandaşlar ve katılımcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Birçok protokol mensubu törenlerden sonra evlerine giderek üzerlerini değiştirmek zorunda kaldı.

Konu ile ilgili Karabük Derin Haber o k görüştüğümüz Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Mustafa Aynacı; “çıkan dumanı gördüğümde anında sebebini araştırdım. Bedesten iş hanından geldiğini belirledik. Bunun üzerine Bedesten iş hanı yöneticisi ile görüştük. Orada ısıtma fueloil ile. Kalorifer kazanındaki ayarsızlık sebebiyle kalorifer’in yakımı sırasında bu siyah duman meydana gelmiş. Öncelikle kazanın çalışmasını durdurduk. Daha sonra teknik ekip çağırdılar ve gerekli çalışma yapıldı” dedi.

Öte yandan Başta protokol üyeleri olmak üzere katılımcıların üzerine yağan KURUM’un sebebi de netleşti. Aynacı yaptığı açıklamada; “Törenler sırasında, tören alanının üzerinde alçaktan uçuş yapan ve Türk Bayrağı taşıyan planörün yakıtından kaynaklandığını tespit ettik. Gösteriyi oldukça alçaktan yaptılar. Planörün yakıtından çıkan artık da dağılmadan katılımcıların üzerine düşmüş. “ diyerek açıklama getirdi. 

KENT MEYDANINA KURUM YAĞDI HABERİNİ OKUMAK İÇİN YAZININ ÜZERİNE TIKLAYINIZ