AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Safranbolu ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe danışma kurulu toplantısına katıldı.
Safranbolu Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, Cumhuriyet’in 93. yıl dönümünü kutladıklarını ve o dönemde ülkenin durumunun iç acı olmadığını, ancak 93 yıl sonra gelinen noktanın başarılı bir nokta olduğunu söyledi.

“Daha almamız gereken önemli yol var”
Ülkenin 93 yılda geldiği noktanın ise yeterli olmadığını, kişi başı milli gelirin 10 bin dolar olduğunu da hatırlatan Şahin, “Kalkınma yarışında bizden daha başarılı olan ülkeler var. Kişi başı milli geliri 40 ile 50 bin do dayanan ülkeler var. Bizim almamız gereken önemli bir yol var. Bu yolu alabilmemiz için Türkiye’nin mutlaka istikrar içerisinde yönetilmesi ve büyümeye ihtiyacı var. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye 3 kat büyüdüyse bunda siyasi istikrarın payı büyüktür. Türkiye’nin büyümesinde, gelişmesinde, bölgesinde ve dünyada etkin bir konuma gelmesinde rahatsız olanlar var. Onlar bizim hızımızı kesmek için, Türkiye’nin büyümesini mümkün olduğunca engelleyebilmek için terör silahını kullanıyor. PKK, DEAŞ, FETÖ örgütünün amacı da budur. Onlar birer piyon ve maşadır. Özellikle PKK’nin Doğu ve Güneydoğu’da onun siyasi uzantı partisinin gittikçe güç kaybetmesinin nedeni de o bölgede yaşayan insanların artık bu örgütün kendi insanının hak ve hukuklarını korumak için değil, Türkiye’ye zarar vermek isteyen bir takım odakların piyonluğunu yapmak için çalıştığını gördüklerinden desteklerini kesmeye başladı. Diyarbakır Belediye Başkanı terör örgütüne destek vermek iddiası ile gözaltına alındı ve halkı eylem için davet ettiler ama pek az kişi rağbet etti. Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanının, yönetiminin, partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki, bunların iplerini pazara çıkarıyor" dedi.

“Cumhuriyete sahip çıkmak, nutukla olmuyor”
"Cumhuriyete sahip çıkmak lafla ve hamasi nutuklar atarak olmaz" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na üstü kapalı göndermede bulunan Şahin, “Bir siyasi partinin genel başkanı dün bir yerde konuşuyor, ‘Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz” diyor. Cumhuriyete sahip çıkmak, beyefendi nutukla olmuyor ki. İşle, hizmetle vatandaşın sorunlarını çözerek, taş üstüne taş koyarak Cumhuriyete sahip çıkılır. AK Parti bunu yapıyor. 14 yıldır yaptığımız Cumhuriyete sahip çıkma adımlarıdır aynı zamanda. Onun için 15 Temmuz’da aman bu Cumhuriyete, demokrasiye zarar gelmesin diye ölümü göze a k meydan çıkan bu millet aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye de sahip çıkmıştır. Bu ülkede insanların sorunlarının çözümlerini görmesi, hayatının kolaylaştığını görmesi, devletine, hükümetine, meclise olan güvenini arttırmıştır. En önemlisi ise dün 93. yılını kutladığımız Cumhuriyete olan güvenini arttırmıştır. Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur. Taş üstüne taş koymakla olur ve işte biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Geleceğe güvenle bakılması ve karamsar olunmamasını da isteyen Şahin, Türkiye’nin zor bir bölgede yer aldığını aktararak şunları söyledi:
“Askerimiz, tanklarımız Suriye’de ve Irak’ta. Bilmem kaç bin kilometre uzaktaki ülkelerin askerleri oraya gelecek. 60 tane ülkenin Suriye’de Irak’ta da hiçbir sınırı olmayan ülkelerin askerleri gelecek on bir şey denmeyecek, oradaki iç çatışmalarda en çok zarar gören Türkiye, gelişmelere sessiz kalmayınca o konuda üzerine düşenleri yapmak için harekete geçince Türkiye’yi istemiyoruz diyeceksiniz. Hayır, biz hakkımızın ne olduğunu biliyoruz. Biz Suriye, Suriyelilerin, Irak Iraklıların, Musul Musulluların olsun istiyoruz. Bizim söylediğimiz doğrudur. Bizim söylediğimizi orada yaşayan insanlar da çok iyi biliyor. Diğerlerinin, ABD ve İngiltere’nin oraya niçin geldiğini çok iyi biliyoruz.”
AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Başkanı Timurçin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve İlçe Başkanı Ali Kaya’nın da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı o k devam etti.