Vatanı uğruna canını vermiş kahraman şehitleri anmak ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünü kutlamak amacı ile Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Kahramanlık Türküleri Türkü Gecesi”ne ilgi yoğun oldu.

Etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Safranbolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, KBÜ Genel Sekreteri Av. Yaşar Alpay, akademik, idari personel ve öğrenciler ile müzikseverler katıldı.

Programın öncesinde Karabük Üniversitesi 3 Nisan Televizyonu tarafından hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze çeşitli kahramanlıkların anlatıldığı kısa bir belgesel izletildi. 

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu şefliğinde Anadolu’nun dört bir köşesinde yaşanmış kahramanlıkların nota işlendiği türküler koro tarafından seslendirildi. Kastamonu, Rumeli, Sivas, Malatya, Erzincan, Kars, Artvin yörelerinden dillere pelesenk olmuş türküler ile sözleri Mehmet Akif Ersoy’a ait “Zulmü Alkışlayamam Zalimi Asla Sevemem” gibi çeşitli sözleri beste yapılmış eserler Müzik Bölümü öğrencilerinin sesleriyle tekrar hayat buldu. 29 erkek, 12 kız öğrenciden oluşan koristlere 13 kişilik orkestra ekibi de destek oldu. İzleyenlerden tam not alan konserde sanatını bu yörede icra eden konuk sanatçılar da yer aldı

Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş tarafından Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu’na çiçek takdim edildi ve Prof. Dr. Güneş Kahramanlık Türküleri Türkü Gece’sinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı koro üyelerine çiçek takdim ederek kültürümüzü diyardan diyara nesilden nesile aktaracak olan geleceğin sanatçılarına teşekkür etti. 

Protokol üyeleri diğer koro üyelerine çiçek takdim etti ve program objektiflere verilen toplu kare ile sona erdi.