Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Ürdün’ün önde gelen üniversitelerinden Hashemite Üniversitesi, Al-Al Bayt Üniversitesi, Zarqa Üniversitesi ve Mutah Üniversitesi’nin Rektörleri ile bir araya gelerek yükseköğrenim alanında ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak önemli anlaşmalar yaptı.   

 

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ilk o k Hashemite Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamal Bani-Hani ile makamında bir araya geldi. Buradaki görüşmede Erasmus+ ve Mevlana programları kapsamında protokol imzalanarak Arapça ve Türkçe hazırlık sınıflarının açılması konusunda karar alındı. Ayrıca iki üniversite arasında ortak bilimsel ve teknolojik araştırma - geliştirme projeleri yürütülmesi konusunda işbirliği sağlandı.  

 

Rektör Prof. Dr. Polat daha sonra, Al - Al Bayt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dia Eddin Arofa, Zarqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmaud Al-Wadi ve son o k da Mutah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Thafer Y. Assaraira ile bir araya gelerek Mevlana Değişim Programı’nı kapsayan protokollere imza attı.   

 

Öte yandan Yunus Emre Enstitüsü Amman Şube Müdürü Yunus Emre Canbay ve Amman Büyükelçiliği Başkatibi Mücahit Şenol ile Üniversitemizin tanıtımı konusunda görüşmeler yapı k Yunus Emre Enstitüsü ile Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) işbirliğinde ortak Arapça Türkçe dil kursları açılması konusunda işbirliğine varıldı.

Ürdün ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mohamad Ali Al Ahmad, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami Ağaoğlu ve Ulus rası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşlik etti.