Son aylarda yaptığı başarılı ameliyatlarla göz dolduran KBÜ Eğitim ve Araştırma hastanesinde, geçirdiği trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, 7 saat süren ameliyat sonrası uyluk bölgesinden alınan dokunun dirseğine nakil yapılmasıyla, 2,5 yıldır beyin zarına yapışık, kafatasında kemik tümörü bulunan 30 yaşındaki Harun Ulusoy, burnundan endoskopik kamera ile girilerek kemik tümörünün alınmasıyla sağlığına kavuştu.
Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, hastanede yapılan başarılı ameliyatlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastaların katıldığı toplantıda konuşan Doğan, Karabük’te sağlık hizmetinin çıtasını yükseltmek için her geçen gün büyük bir özveriyle çalıştıklarını, ilklere imza atmak için gerekli tüm eksiklikleri bir bir giderdiklerini söyledi.

“İlk kez doku nakli yapıldı”
Trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ortopedi servisinde kırılan dirsek kemiğinin tedavisi yapıldıktan sonra hasarlı bölgeye yara bakımı ve doku beslemesi uygulandı. Ameliyata alınan hastanın uyluk bölgesinden 10*20 santimetre civarında uygun doku hazırlandıktan sonra dirsek bölgesine nakil yapıldı. Mikroskop altında mikro cerrahi yöntemiyle doku dirseğe adapte edildi.
Mustafa Bozkurt, 7 saat süren ameliyat sonrası herhangi bir his kaybı yaşamadığını, kolunu ve parmaklarını rahatça kullanabildiğini söyledi.
Ameliyatı yapan hastanenin Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Malik Abacı ise, Karabük’te ilk kez bir hastaya doku nakli ameliyatı yapıldığını, bu ameliyatın gayet başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu edildiğini kaydetti.

“2,5 yıldır kemik tümörü hastası sağlığına kavuştu”
2,5 yıldır beyin zarına yapışık, kafa tasında kemik tümörü bulunan 30 yaşındaki Harun Ulusoy, burnundan endoskopik kamera ile girilerek kemik tümörü çıkarıldı. Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Harun Ulusoy, birçok hastaneye gittiğini ancak ameliyatının riskli olduğu gerekçesiyle yapılmadığını söyledi. Ulusoy, “Kör olma, felç olma riskin var dediler. Bende bu nedenle 2.5 yıldır korktuğum için ameliyat olamadım. Şikayetlerim giderek artınca Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Sevgili hocam bana güven verdi. Ameliyatımı yaptı. Hiçbir şikayetim kalmadı. Hatta ameliyattan çıktığımda herkes beni yüzü gözü sargılar içinde bekliyordu, girdiğim gibi çıktım. Şükürler olsun, hocama teşekkür ediyorum’’ dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Doktoru Süha Eroğlu ise, “Hastamızın beyin zarına yapışmış beyin tümörü vardı. Bu tümör kişide şiddetli baş ağrısı, zamanla görme kaybına neden olur. Hastamızda aynı şikayetlerle başka hastanelere gidiyor. Ama ameliyat riskli olduğu gerekçesiyle yapılmıyor. Kendisi bize geldi. Yapılan tetkikler sonrası burun deliklerinden girerek bu tümörü almayı başardık. Hastamıza tampon bile koymadık, bir gün hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu oldu. Sağlık durumu gayet iyi” diye konuştu.