Komisyon raporları ile gündem harici konuların görüşüldüğü toplantıda Ekim ayı toplantısı ile ilgili komisyon havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile gündem harici konuların görüşüldüğü toplantıda bazı maddeler incelenmek üzere komisyona havale edildi.

Gündem harici konuların başında Atık Su Arıtma Tesisi yapılması konusu gündeme geldi. Başkan Vergili konuyla ilgili; “Şuan ki su arıtma tesisi %100 kapasiteyle çalışıyor ama Karabük’ün nüfusu gittikçe çoğalıyor. Önümüzdeki yıllarda sıkıntı yaşayacağımız malum. Yağmur suyu ile ilgilide ayrı çalışma yapılacak. Şu anki arıtma tesisimiz, Safranbolu dahil arıtma yapan bir tesis. Bununla ilgili şehri rahatlatmak için Yeşil Mahalle haddehanelerinin biraz daha aşağısında yer kamulaştırarak 2. bir arıtma yapıp hattı 2’ye bölmek. Ondan sonra Karabük’te 50 yıl arıtma konusu konuşulmaz” dedi. 2. arıtma tesisi yapılması için protokol imzalanmak üzere Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yetki verilmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

İçme suyu row ilavesi yapılması konusuyla ilgili Başkan Vergili; “Şuanki arıtma sistemi Türkiye’de ki en iyi arıtma sistemleri. Biz yalnız bu arıtma sistemi yapılırken Safranbolu’nun ayrı, bizim ayrı bir talebimiz vardı. Bizim toplam talebimiz dakikada 600 litreydi ama burada yanlış hesap yapılmış Safranbolu ile Karabük’ün talebi 450 litre gibi gösterilmiş, sağolsunlar oda yapıldı ama yaz dönemlerinde bizim arıtma tesisi yetmiyor. Bizler bunları yetkililere ilettik, onlarda tekrardan row ilavesini yapacaklarını söylediler. İlk yapıldıklarında row ilavelerine müsait bir arıtma tesisinin şu anda ihalelerini yapmışlar. Önümüzdeki sene yapımı biterse Karabük’ün bir daha çeşmelerinden kesinlikle şişe suyu kalitesinde su akar. Devletin Karabük’e yapmış olduğu en önemli hizmetlerden birisi. Ben buradan ayrıca herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. İçme suyu row ilavesi yapılması için protokol imzalanmak üzere Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yetki verilmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

Karabük Belediye Meclisi Temmuz ayında tatil kararı verilirken, bir sonraki meclis toplantısı 07 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 17:30’da Karabük Kent Meydanı Nikah ve Konferans Salonunda toplanmak üzere sona erdi.