Merasimdeki Tesislerin Yatırım Bedeli 68 Milyon Lirayı Buluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 4 Kasım Cuma günü Karabük’te düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 68 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, saat 13.30’da Kent Meydanı’nda düzenleyeceği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 2’si sulama tesisi, 15 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ise ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Karabük’te düzenlenecek merasimde 8 aileye gelir getirici tür sertifikası, 12 aileye Orköy sertifikası verecek.

Karabük’e Son 3 Yılda 363 Milyon TL’lik 47 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 28 Eylül 2013 tarihinde Karabük’e verdiği 57 milyon TL’lik 17 müjdeye ilave o k 306 milyon lira yatırım bedeline sahip 30 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Karabüklülere toplam 363 milyon TL’lik 47 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor.