Karabük Demir Çelik Fabrikasının ve Karabük şehrinin var olmak veya yok olmamak mücadelesinin en önemli gününün 8 Kasım olduğunu söyleyen AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, "Azmin, inancın, birlikteliğin, insanların inandıkları dava için bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneği, bir şehrin ben yaşamak istiyorum diye feryat ettiği, tek yürek, tek vücut olduğu gün 8 Kasım'dır" dedi.

Saylar, 1994 yılında dönemin hükümetince alınan 5 Nisan ekonomik kararları çerçevesinde 'Kardemir'in yılsonuna kadar özelleştirilemezse kapatılacaktır' ibaresinin yer almasından sonra, bu karara karşı Karabük halkının bir bütün o k dünyada ilk defa bir şehirde hayatı tamamen durdurduğu tarih olan 8 Kasım 1994 yılının utulmadığını ve unutulmayacağını belirtti.

Saylar, "5 Nisan ekonomik tedbirleri çerçevesinde birileri istediği için kapatılmasına karar verilen Kardemir’in kapılarına kilit vurulması demek, Karabük için ölüm demekti. Gerçekleri çok iyi bilen Karabük insanı, ülkesinin ve yöresinin menfaatleri gereğince bu karara karşı mücadele başlatmıştı. Ancak, aylarca süren eylemlere rağmen Ankara, Karabük'ün ve Karabüklünün haklı feryadını duymamakta ısrar ediyordu. 8 Kasım Karabüklünün aylarca vermiş olduğu mücadelenin neticesinin alınması için son ve en önemli hamlesi oldu. Duymayan kulakların duyması, görmeyen gözlerin görmesi için atılan en önemli adımdı. İş kapımızın, aş kapımızın, esnafıyla, memuruyla, emeklisiyle, köylüsüyle, Karabük'ün can damarı olan fabrikamızın kapatılmasına dur dediği gündü 8 Kasım. O gün hayatı durduran bu mücadele sayesinde bugün Karabük hala hayatta ve dimdik ayaktadır. O gün tepkilerimiz, sesimiz, feryadımız, sağır olan kulakları, kör olan gözleri açmak için aracımızdı. Mücadelemiz ve tepkilerimiz ses getirmiş siyasi iktidar kapatma kararından vazgeçmiş ve kurulan Kardemir A.Ş.'ye demir çelik fabrikasının satışı gerçekleştirilmiştir. Kurulan şirketin sahibi yöre insanı ve çalışanlar olmuştur. Artık üretim devam edecek, bacalar sonsuza dek tütecekti. Bunun en önemli teminatı da yöremiz insanıdır. Kardemir bugün üretiyor ve ayakta kalıyor ise, yatırımlar yapıyor ise bu Karabüklü kardeşlerimizin başarısıdır. AK Partimizde iktidara geldikten sonra Karabük’ümüz için Kardemir için elinden gelen ne varsa yaptı ve her daim de yapmaya hazır. Rabbim bizlere tekrar böyle günler yaşamayı hiçbir zaman nasip etmesin” diye konuştu.