Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’i ,ebediyete intikalinin 78.yıldönümünde,tüm Karabük halkı ile birlikte yürekten şükran ve saygıyla yad ediyoruz.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk,ülkenin içinde bulunduğu zor şart ve sahip olduğu sınırlı imkan rağmen,milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk,”Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”sözüyle,Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti,milli iradeyi esas alan,demokratik ve insan haklarına saygılı,bölgesinde ve dünyada söz sahibi saygın bir ülkedir.

Bir arada ve bağımsız o k yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamış Mustafa Kemal Atatürk’ü,onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi en kalbi duygularımla,rahmet ve şükranla anıyorum.

                                                                                             

                                                                                                          Mehmet AKTAŞ

                                                                                                                    Vali