Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın  “ Yenice MYO’nun kapatılacağı yönünde çıkan dedikoduların AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’ın bizzat kendisi tarafından yapıldığını ve bunu da Milletvekili ve İl Başkanın talimatı ile yaptıklarını açıkladığını kaydederek, Belediyenin Kasım ayı Meclis toplantısı sonrasında 6 tane AK Parti Meclis üyemizin de bulunduğu ortamda İlçe Başkanını davet ettik. Kendisi yanında bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiğinde bu konuyu sorduğumuzda hepimizi şok eden bir açıklama yaparak, “Ben diyorum. Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Başkanından emirler aldım. Zeki Çaylı kapattırıyor diyeceksin dediler. Zeki Çaylı’nın altını boşaltıp karalayacaksın dediler. Ben yönetim kurulu üyelerime talimat verdim 40’ına birden. Sokağa çıkın MYO kapanıyor sebebinin de Zeki Çaylı deyin dedim, dedi.”şeklinde yaptığı açıklamadan sonra dün Ak Parti İl Başkanlığında Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve Ak Parti Yenice İlçe Başkanı bir basın toplantısı düzenleyerek , Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın açıklamalarını yalanladılar.

 SAYLAR: “ YENİCE DESTEK VERMEZSE, İL ÖZEL İDARESİ KANALIYLA DESTEKLEYECEĞİZ.”

                 Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Yenice ilçemizdeki gerçekleri anlatmak için huzurunuzdayız diyerek başladığı açıklama da  Yenice Meslek Yüksek Okulu’nun kapatılması diye  bir olay yoktur, kaldı ki bu konular Karabük Üniversitesi’nin uhdesindedir yani muhatab KBÜ Rektörüdür. Ki, Sayın Rektör de böyle bir durum olmadığını açıkladı. Yine oradaki  Yenice MYO Müdürü İsmail Karacan bu konunun muhatabıdır. Biz üniversitemize her konuda destek veririz, hedef çizeriz.  Yenice MYO’da öncelikle Yenicelilerin verdiği destekle büyür. Nasılki Karabük Üniversitesi,  siyasetçilerin  eşrafın ve top yekun Karabüklülerin desteğiyle büyüdü.  Yenice’de o şekilde.

                Sonuç o k  Yenice MYO kapatılmayacak, bunu Rektör de ifade etti. Bu konudaki söylemleri kendisini  bağlar. Biz elimizden geldiğince destek olup, büyüteceğiz. Yenice Belediyesi hizmet vermezse İl Özel İdare kanalıyla yine destekleyeceğiz.

Bu söylemler ( Zeki Çaylının yaptığı açıklama)  Yenice’ye zarar verir.  Bizim siyasi anlayışımızı herkes bilir. Milletvekilleri ve İl Başkanı o k  benim MYO’ile ilgili talimatım yok. Siyaset ahlaklı bir limandır. Herkes kendine göre yorumlasın…

 KIRIK: “ ÇAYLI BANA TOPU SENİN KUCAĞINDA BIRAKTIM NASIL AKLARSAN AKLA DEDİ.”

  Yenice İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Kırık ise yaptığı açıklama da , biz göreve geldiğimiz günden beri Yenice İlçe Danışma toplantımızda projelerimizi tanıttık. Yenice MYO konusunda Belediye Başkanımız Zeki Çaylı ile bir araya gelerek toplantı düzenledik. Sorunları masaya yatırdık ve meseleleri çözerek masadan kalktık. Ardından çıkan bu haberlere biz de anlam veremedik. Ve hemen bu konuda kendisini aradık, toplantı istedik. Ama Zeki Bey, benim seninle toplantı yapmam söz konusu değil, topu senin kucağına bıraktım nasıl aklarsan akla diyerek telefonu kapattı.

                Benimde yapım belli. Başkanımız Zeki Çaylı’nın  kendi dünyasında  ürettiği bir üründür o açıklama. Biz, bırakın Yenice MYO’nun kapatılmasını  yeni bölümlerin açılması için  çalışmalarımıza devam edeceğiz, dedi.