Karabük Üniversitesi (KBÜ) 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda "Atatürk'ün Türk Milletine Güveni" konulu konferans gerçekleştirildi.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Türkkan’ın verdiği konferansta Atatürk’ün hayatı ve sözleri üzerinde duruldu. 78 yıl önce vefat eden lideri anmak için bir araya geldiklerini belirten Türkkan “Atatürk’ün 10. Yıl Nutkun’da ‘Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir.’ sözleri  Türk milletine olan güvenin göstergesidir. Uzun bir harp dönemini milletine güven duyarak yürütmüştür.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Hakan Türkkan Türkkan sözlerinin devamında Atatürk’ün milletine güvenini uzun ve zor savaşlarda tereddüt etmeden gösterdiğini söyleyerek şunları belirtti: “Kurtuluş Savaşında ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.’ sözü başka ülke komutanlarının söyleme cesareti gösteremeyeceği bir durumdur. Bu emrin yerine getirilmesinde Türk milletine güven duygusunun haklılığını göstermiştir.” 

Atatürk’ün, Türk insanının içerisinde bir cevher olduğunu belirtiğini söyleyen Türkkan Atatürk’ün sözünü ettiği cevherin Türk milletinde halen mevcut olduğunu ve 15 Temmuz gecesi de milletin bu cevheri aynen gösterdiğini ifade etti.

 

 

Gökyüzüne 78 dilek feneri bırakıldı

 

Karabük Üniversitesi’ndeki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında bir diğer etkinlikte ise Su Sporları Kulübü tarafından gökyüzüne dilek fenerleri bırakıldı.

 

Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikle ilgili konuşan Su Sporları Kulübü Başkanı Yasemin Günay şunları söyledi: “Atatürk’ün bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Bugün burada aramızda olmadığı her yıl için gökyüzüne bir ışık göndermek için toplandık. Göğe bırakılacak 78 dilek feneri ile içimizdeki ışığın hala bizi ve yolumuzu aydınlattığını temsil ediyor.”