Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mavera İlim Fikir ve Sanat Öğrenci Kulübü’nün düzenlemiş olduğu konferansta İlahiyatçı - Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer “Ümmet Bilinci” konulu konferans verdi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın öncesinde İlahiyat Fakültesi’nden Okutman Samir Antifah, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Etkinliğin açış konuşmasında Mavera İlim Fikir ve Sanat Öğrenci Kulübü Başkanı Ferhat Mutlu, kulüp hakkında ve gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi.

“Ümmet, dünyadan her insanla kardeş olmak demek” diyerek sözlerine başlayan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer konuşmasında ümmet bilincinin nasıl oluşacağı, ümmet olmak için nelere sahip olunması gerektiği gibi konu değindi.

Prof. Dr. Beşer “Ümmet birleştirici bir unsurdur. Ümmet bilinci sağlam bir Allah tasavvuru ile olması gerekir. Bunun için Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’e sarılacaksınız. Allah’ı tam o k anlayabilmek için Allah’ın isimlerini iyi bilmemiz gerekir ve her işi besmele ile yapıyorsanız Allah’ı anmış olursunuz. Ümmet olmak; birlikteliği, kardeşliği gerektirir. Hayırlı bir ümmet olmak için mükemmel bir karakter ve şahsiyet lâzım. Çünkü insanlar daima yüksek karakterlere hayran olur ve müstesna şahsiyetlerin ardından yürür.” diye konuştu.