01 Nisan 2016’yapılan  İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde  8 oy a k  İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilen Ahmet Sözen’in  AK PARTİ  Genel MERKEZ DİSİPLİN KURULU’ndan İHRAÇ edildiği öğrenildi.

Bilindiği gibi, Ak Parti İl Başkanlığı, Eski İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın devamından yana gurup kararı aldığını açıklamış, ama mevcut Başkan Ahmet Sözen aday olmuştu.

    Daha sonra konuyla ilgili Ak Parti Genel Merkezi’nin talebi üzerine bir rapor oluşturulmuş ve raporu değerlendiren Ak Parti Genel Merkezi’nin   “YA İSTİFA YA İHRAÇ” kararı aldığı ifade edilmişti.

 Diğer taraftan ihraç kararının geçen sürede çıkmaması Yenice’de son dönemde ortaya çıkan olay da yansımış, Ak Parti teşkilatı ile olan Yenice  geriliminde, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın ekibi tarafından, “ Onlar daha Ahmet Sözen’i ihraç edemedi , Yenice Belediye Başkanı nı mı ihraç edebilecekler ki, boşuna uğraşıyorlar” şeklinde söylemlerin geliştiği İDDİA edilmişti.

 Konuyla ilgili son gelişme de bugün ortaya çıktı. O süreçte istifa etmeyeceğini açıklayan ve istifa etmeyen İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in Ak Parti  Genel Merkez Kanalıyla  RESMEN  ihraç edildiği öğrenildi.