Medikar Hastanesine Genel Müdür olacağı şeklinde kamuoyunda oluşan çok sayıda söylentinin haber sitemizde "Adem Kar Genel Müdür'mü oluyor" şeklinde yer almasının ardından Karabük Derin Haber'e açıklama yapan Dr. Adem Kar düşünmediğini ifade etti.

Halen Medikar Hastanesinin hissedarı olan Dr Adem Kar yaptığı açıklamada:

"Kuruluşunda kendim, ailem ve meslektaş arkadaşlarımla birlikte büyük emeklerimiz olan Medikar Hastanemizde görev yapmak benim için bir görev ve onurdur. Zira bu hastaneyi kurmaya karar verdiğimizde amacımız yıllardır ekmeğini yediğim ve artık bizim evladımız diyen bu yöre insanına sağlık alanında en iyi, en kaliteli hizmeti vermekti. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Yöre insanın ilgi ve beğenisini kazanmış bir noktaya getirdik. Ancak zaman içerisinde yönetimsel anlaşmazlıklarımız nedeniyle yollarımız ayrıldı ve önce Yöneticilikten, sonra yönetim kurulundan ve son o k hekim o k Medikar hastanemiz ile yollarımı ayırdım.

Kurucu ortaklarından olduğum Medikar hastanesinde 1 yıl kadar yöneticilik yaptım. Halen de ortağıyım. Ancak bugün itibariyle ne bir hekim o k nede bir yönetici sıfatıyla hastanede görev almayı düşünmüyorum.

Hastanenin daha iyi yerlere gelebilmesi için ve hizmet kalitesinin yükseltilebilmesi için çalışan hukukunu gözeten, haksız fesihlerle kurumu yıpratmadan, hasta memnuniyeti odaklı bir yönetim tarzının oluşmasını temenni ederim.

Haksız fesihler nedeniyle çok sayıda dava açıldığını, bu nedenle çalışanların her an işini kaybetme korkusuyla motivasyonlarının kırıldığını bununda hizmet kalitesine yansıdığını üzülerek takip ediyorum.

Yaklaşık bir aydır geri dönüp dönmeyeceğim sorusu bana sık sık sorulmaktaydı. Haber sitenizde çıkan haberden sonra ise çok sayıda telefon aldım. Arayan dostlarıma da aynı şeyleri ifade ettim. Bu haber vesilesiyle en azından kamu oyu bilgilenmiş oldu."