Kardemir'de son günlerde üst üste yaşanan üst düzey yöneticilerin görevden alınmalar gündemdeki yerini koruyor.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in düzenlediği basın toplantısı sırasında gazetecilerin; "Kardemir'de son günlerde Genel Müdür'den başlayarak bir çok üst düzey yönetici görevden alınmaları yaşanıyor. Oysa bu yöneticilerin yaklaşık 1.5 yıl önce yüksek transfer ücretleri ile atandığı ve yine yüksek maaşlar ödenerek görev yaptığı ve yine görevden alınmalarda yüksek ücrette tazminatlar ödendiği söyleniyor. Şirketin üst üste yaptığı borçlanmalar, şu andaki toplam borçlarının ödenmiş sermayenin dolar bazındaki borsa değerinin çok çok üstünde olduğu'da konuşuluyor. Hatta bazı yatırımcılar TEKNİK İFLAS olur mu diye soruyorlar. Siyaset makanının bu konudaki duruşu ve bakışı nedir? şeklindeki sorusuna karşılık SPK onayıyla atanan 4 tane bağımsız yönetim kurulu üyesini işaret etti.

Karabük Milletvekili Şahin; "Kardemir borsaya tabi özel bir şirket. Bizim siyaset o k müdahelemiz söz konusu değildir. Eğer yönetimin şirtekin zarar ettirilmesi noktasında hataları var ise bunu tespit edecek ve gereğini yapacak olan SPK'nın onayı ile atanan 4 tane bağımsız yönetim kurulu üyesidir. Onlar bunun için orada görevdedir"dedi.

"YÖNETİM VE GENEL MÜDÜRLÜK KARABÜK'TE KALMALI"

Öte yandan yine gazetecilerin; "Kardemir İstanbul'da ofis açtı. Son Yönetim orada toplandı. Yönetimlerin orada yapılacağı ve Genel Müdürlüğün İstanbul'a taşınacağı konuşuluyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir" şeklindeki soruya ise, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin; "Kardemir yıllardır bu yöre ile bütünleşmiş bir fabrika. Genel Müdürlük ve Yönetim kesinlikle Karabük'te kalmalı" şeklinde cevap verdi.