Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Karabük'te faaliyette bulunan Kiralık KYK yurtlarına öğrencilerin neden gitmediğini Genel Müdür Sinan Aksu'ya soracağını belirtti. 

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin düzenlediği basın toplantısı sırasında gazetecilerin; "Karabük'te 3 tane özel sektörden kiralanmış yurt var. Buralarda kapasitesinin altında öğrenci barınıyor. Ancak devlet tam kapasite üzerinden kiraya verenlere para ödüyor. Devlet burada zarar ediyor. Diğer MEB e bağlı yurtlar aynı ortam ve daha pahalı olmasına rağmen öğrenciler neden KYK yurdunu tercih etmiyor. Burada Devletin Yöneticileri açısından bir hizmet eksikliği görüyormusunuz" şeklindeki soruyu cevaplandırırken,

"Bu konuda bana bir bilgi ulaşmamıştı. Öğrenmiş oldum. Hemen pazartesi günü KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'yu arayacağım ve durumun ne olduğunu soracağım. Sebeplerini ve gereğinin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi alacağım" dedi.

Öte yandan bir süredir Karabük basınında çıkan haberler karşısında, "ne oluyor, sıkıntı nedir, eksiğimiz yanlışımız varmıdır, varsa nedir" sorularının cevabını arama yerine sürekli KYK nın hukuk servisine talimatlar göndererek haberlerde düzeltme çabası içerisinde olan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e ne cevap vereceği, hangi gerekçe ve açıklamayı yapacağı şimdiden merak konusu oldu.