Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Coşkun İşleyen, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Safranbolu Devlet Hastanesinden alınan İşleyen'in Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla ilçeye bağlı Düzce köyündeki baba ocağına getirildi.

Bu sırada gözyaşlarını tutamayan  şehidin babası Rüştü İsmail İşleyen ve annesi Münevver İşleyen ile kız kardeşi Cansu İşleyen, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Karşı Mahalle Camisi önünde düzenlenen törenin ve ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, binlerce kişinin omuzunda köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları ve arkadaşları ile eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, Tuğgeneral Burhan Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı. 

Sözleşmeli er Coşkun İşleyen (25), dün, PKK'lı teröristlerin Şemdinli ilçesi Derecik Gerdan Tepe Üs Bölgesi'ne taciz ateşinde bulunduğu sırada, havan tacizi ve aydınlatma mayınının patlaması sonucu şehit olmuştu.