Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in pazar günü yaptığı basın toplantısında, kendisine Kardemir'deki gelişmeler ile ilgili sorulan soruya karşılık topu bağımsız yönetim kurulu üyelerine atmasına Karabük Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz'dan sert tepki geldi.

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN BU YAZININ ÜZERİNE TIKLAYINIZ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan onuruma Haddeciler Derneğince düzenlenen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Nazım Çapraz; 

"Demir çelik (Kardemir) kurtulurken, demir çelik (Kardemir) borç yapılanması yapılırken, bu hükümet 10 seneye borçları yayarken ve sıkıştığı zaman demir çeliğin (Kardemir’in)  bütün sorunlarını sayın Tayyip Beye sayın Başbakana, sayın Mehmet Ali Şahin beye gidip ayaklarına kapanarak işi çözerken,  bugün SPK ya ben mi gidip söyleyeceğim, sizin gönderdiğiniz adamlar bu işe mani olsun diye. Bu yönetim kurulu üyelerinin bunu düşünmesi lazım değil mi?

 Sonra ben cemaat kurallarını iyi bilen insanım. Onları buraya davet ettim.  Toplantıya gelme şerrine, plaza kiralamışlar, İstanbul da o toplantıyı yapıyorlar, Maaşlarını alsınlar, dünya umurlarında değil. Onları hepimiz tanıyoruz. Nasıl atandıklarını da biliyoruz." diyerek Kardemir'in Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerine eleştirilerini sıraladı.

Başkan Çapraz Konuşmasının devamında sözü, topu bağımsız yönetim kurulu üyelerine atan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e de getirerek;

Borç yapılanması yapılırken hükümet var. Mehmet Ali Şahin var. Ben şimdi gitsem, bunları söylesem. Tabi Nazım bey, haklısın diyecekler yine arkamdan devam edecekler.  Ama Mehmet Ali Şahin bey %66 oyla bu milletin iradesi ile oraya geldi. Ona kafa tutacak, ona hayır diyecek bir kuruluş var mı? Bana söyleyebilir misiniz?  Öyle basın sorduğu zaman kulak ardına atmayacak siyaset. Milli irade bu. Milli iradeye sahip çıktı bu millet. Milli iradeyi temsil edenler de milli iradeye sahip çıkan bu millete sahip çıkacak." şeklinde ifade ederek halk ve toplum adına gereğini yapmasını istedi.