Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda İktisat Kulübü tarafından “Yurtdışı Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Konak’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşmacı o k Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aytemiz, Yurtdışı eğitim ve danışmanlık firması (YERO) Genel Müdürü Işılay Yılmaz yer aldı.

Konferansta ilk o k Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aytemiz öğrencilerle dil eğitimi ve yurtdışı tecrübelerini paylaştı. Aytemiz yurtdışı tecrübesinin farklı kültürlerle tanışma imkânı sağlayarak, katılanların dünyaya bakış açısını değiştirdiğini vurguladı.

Yurtdışı eğitim ve danışmanlık firması (YERO)’nun Genel Müdürü Işılay Yılmaz konuşmasında dil okulları ile ilgili bilgi verdi. Yurtdışı eğitimin kariyer açısından önemine vurgu yapan Yılmaz, İngilizce dilini öğrenmenin önemine de değinerek dil okulları ve çeşitli programlarla gidilebilecek ülkeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Yılmaz daha sonra dünyanın değişik yerlerinden üniversite öğrencilerinin yaz tatilleri boyunca Amerika’da çalışıp İngilizcelerini geliştirme imkanı buldukları Work&Travel programı ile ilgili bilgilerde aktardı.

 

Dil okulu ve Work&Travel ile yurt dışına giden Okan Uygurtürk ve Doğukan Helvacı ise yurt dışı tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.