Kooperatif Başkanı Kaçak Tomruktan Yakalandı. Operasyon Büyüyor

Karabük’ün Yenice ilçesinde kaçak orman envali ve tomruk operasyonu başladı. Yenice büyük kooperatiflerinden birisinin  Başkanı A, Ö.’e ait olduğu söylenen Kamyonu Menise yakınlarında durduran jandarma kaçak olduğunu tespit edince Kamyona el konuldu. 

Edinilen Bilgilere Kamyon şöförü Mehmet İ. ve yanında bulunan Kooperatif Başkanı A. Ö.’in oğlu Ş. Ö. hakkında işlem yapıldığı belirtiliyor.

Öte yandan çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, olayın sadece yakalanan kaçak tomruk komyonu ile kalmadığı, kaçak tomruk ve orman envali ile ilgili genişletilmiş bir soruşturmanın başladığı, organize bir yapıdan şüphe ediliyor.

Gece görevlerinin kaldırıldığı, bazı personelin izne gönderildiği, ormanda resmi enval kalmadığı halde ormanın içinde hala bazı yüklü araçların olduğu, yol kenarlarında kesilmiş orman envalinin bulunduğundan şüphe ediliyor.

Öte yandan Yenice Kaymakamlığının ısrarla üzerinde durmasına rağmen bir süredir kantar sorunun yaşandığı, orman envali taşıyan araçların tartılamadığı, ilçede bulunan bir iki özel kantarında güya sık sık arızalı olduğu şeklinde ifadeler ortalığı iyice karıştırdı.