Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından Kariyer Gelişimi konulu seminer düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde davetli konuşmacılar iş deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Seminerde konuşmacı o k; Karabük Üniversitesi öğrencisi, Türkiye Girişimcilik Vakfı Üyesi Süleyman Bağırgan, Yönetim Sistemleri Uzmanı Veli Ayçiçek, Pİ Makine Üretim Planlama Müdürü Atakan Boğazdan, Siyasal Bilimci-Sosyolog Tanzer Polat Yılmaz yer aldı.

Kendine rol modeller seçerek girişimciliğe adım attığını belirten Karabük Üniversitesi öğrencisi,  Türkiye Girişimcilik Vakfı Üyesi Süleyman Bağırgan öğrenci arkadaşlarına hayallerin her şeyin başlangıcı olduğunu ve hayallerine sahip çıkarak onları somutlaştırmak için çabalamaları gerektiğini söyledi.

Yönetim Sistemleri Uzmanı Veli Ayçiçek ise konuşmasında “Yönetmek idare etmek değildir, işlerinizi yönetirken mevcut durumdan daha iyi hale getirebilmek için çalışmak gerekir.  Bunun içinde işletme içerisinde çalışanların beyin gücünün işe katın, ekip çalışması yaparak kurumsal toplantı yönetimini kullanın.” diyerek üretim bileşenleri ve ortak prensipleri hakkında bilgi verdi.

Pİ Makine Üretim Planlama Müdürü Atakan Boğazdan üretim planlama ve kontrol hakkında bilgi verirken, iş tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Siyasal Bilimci, Sosyolog Tanzer Polat Yılmaz ise “Önce Kendini Yönet” konulu sunumuyla; Yönetici ve iletişim, iletişim türleri, sosyal medyanın iyi ve kötü tarafları, ölçüsüz sosyal medya kullanımının iletişim üzerindeki olumsuz etkileri, bilginin önemi konularına değindi.

Programın sonunda Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Düğenci ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Şimşir programın dolu dolu geçtiğini belirterek,  katılımcı teşekkür  belgelerini takdim etti.