Milletvekili Uysal, yayınladığı mesajda; “Kimimiz doğuştan kimimiz sonradan engelli oluyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız.

Engelli vatandaşlarımızın da kendi kendine yetmeleri ve her birey gibi tüm imkânlardan yararlanmaları olması gereken bir husustur.

 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket eden AK Parti Hükûmetleri, sosyal devlet ilkesinin gereği o k her daim engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine önem ve öncelik vermiştir. 2005 yılında çıkardığımız ’engelliler hakkında kanun’ ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim ettik.

Gelenekleri güçlü ve insan odaklı bir kültüre sahip olmamız nedeniyle tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” Dedi.