1-7 Aralık ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘YaşamaYol Ver’ kampanyası kapsamında Karabük KARES AVM içerisinde stant açıldı. 
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Sağlık Bakanlığı tarafından Aralık ayının ilk haftasının 112 Acil Sağlık Hizmetleri haftası o k kutlandığını söyleyerek, “Şehir merkezinde ilk 10 dakikada vaka ulaşma oranımız yüzde 90, kırsal kesimde ise ilk 30 dakikada vaka ulaşma oranımız yüzde 85 seviyelerindedir” dedi.
Sarı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin, sağlık hizmetleri sunumunda çok ayrı bir yere sahip olan, yurt genelinde en ücra nokta kadar yayılmış,7 gün 24 saat kesintisiz ve ücretsiz o k hizmet veren büyük bir sistem olduğunu kaydederek, “112 Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı; hayatı tehdit eden yaralanma ya da hastalık gibi durumlarda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşmak ve on ilk müdahaleyi yaparak, en uygun şekilde tedavilerinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda Karabük 112 İl ambulans servisimiz 14 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 32 ambulans ve 201 sağlık personeli ile acil çağrı hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmek için canla başla çalışmaktadır. Ancak 112 acil çağrı merkezimize yapılan asılsız ya da gereksiz aramalar, arayan kişilerin adresi tam o k tarif edememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi ve bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenlerle maalesef ambulansların vaka ulaşma süreleri uzamaktadır. Buna rağmen şehir merkezinde ilk 10 dakikada vaka ulaşma oranımız yüzde 90, kırsal kesimde ise ilk 30 dakikada vaka ulaşma oranımız yüzde 85 seviyelerindedir” diye kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Sarı, ayrıca, “2016 yılının ilk 10 aylık zaman diliminde, Karabük 112 acil yardım hattına 162 bin 134 çağrı ulaşmış ve bunlardan 24 bin 836 çağrıya acil çıkış yapılmıştır. Sonuç o k 162.134 çağrının yüzde 84’nün asılsız ya da gereksiz arama olduğu görülmektedir. 2015 yılında ilimizde gereksiz çağrı oranı yüzde 92 iken, 2015 yılında Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan ve 2016 yılı boyunca da devam eden “Yaşama Yol Ver” kampanyası ile bu oran yüzde 84 seviyesine düşmüştür. Bu sevindirici ve umut verici bir gelişmedir. Bu hafta vesilesiyle acil sağlık hizmetlerinde gece gündüz yorulmadan, azimle görev yapan bütün personellerimize fedakar çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.