Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen "4. Bilişim Sektörü ve Teknolojileri"  seminerinde sektörün profesyonelleri bir araya gelerek teknolojinin geleceğini konuştu.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda açılışı gerçekleşen seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü Danışmanı Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak “Öğrencilerin en iyi şekilde gelişmesini isteriz. Bu gelişim de derslerin yanında bu gibi faaliyetlerin gerçekleşmesi ile olacaktır.” dedi.  

Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü Danışmanı Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş da geleneksel hale gelen seminerin mesleki hayata atılmadan önce öğrencilere önemli katkı sağlayacağını belirtti. Karaş ayrıca “Yeni teknolojileri yakından takip etmek ve bunun yanında dil öğrenmek siz mühendis adaylarını her zaman ileriye götürecektir. Bilişim her zaman hayatın bir parçasıdır.” diye konuştu.

İki gün süren seminerin ilk oturumunda Oneclick İnteraktif Proje Yöneticisi Hamdi Küçük “Yapay Zeka ve Arttırılmış Gerçekliğin Geleceği” konulu sunum gerçekleştirdi. Küçük sunumunda; teknolojide çığır açacak yapay zeka özelliklerini, robotların hayatımızda hangi alanlarda olabileceği, robotların hangi meslekleri tehdit edebileceği, teknoloji sanal gözlüklerinin tanıtım aşamasında bile bir çok gelişimi ve hayatımıza olan etkileri, mobil girişimcilik o k mobil uygulamalar, oyunlar ve gelir kazançları, mobil uygulama ve geliştirme için yapılabilecekler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Telekonferans yöntemi ile seminere bağlanan Banka rası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu ve Banka rası Kart Merkezi Direktörü Burak Ilgıcıoğlu da “Dijital Ödeme Sistemlerinin Geleceği” konulu sunumlarında; gelecek teknoloji hakkında bilgi vererek, teknolojinin artık mobilde olduğunu savundular ve bunu fark eden şirketlerin bir adım önde olacağını söylediler.

Microsoft Kıdemli Yazılım Mimarı Engin Polat ise “Web Uygulama Geliştirmenin Bugünü ve Geleceği” konulu sunumunda uygulamalı o k kod ve yazılım hakkında geleceğe yönelik yeniliklerden bahsetti

Bilgi Güvenliği ve BT Yönetişim Hizmetleri (BTRİSK)’nden Burak Tuğrul “Siber Güvenlik” konulu sunumunda siber güvenlik ve bilgi güvenliği konusunda açıklamalar yaparken kimlerin bilgi güvenliği işinde çalışabileceği hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerin ikinci gününde devam eden oturumlarda ilk o k Proje Yöneticisi Özdemir Apaydın “Big Data” konusunda bilgi verirken,  telekonferans yöntemi ile konferansa bağlanan Yazılım Mühendisi Kaan Tarıman ise “Google’da Mühendislik” konulu sunum gerçekleştirdi. Son o k da Kıdemli Yazılım Danışmanı Burak Selim Şenyurt “Bir Net Geliştiricisi Ruby Macerası”nı katılımcı aktardı.

.

.