Kardemir’e eski Genel Müdür Uğur Yılmaz’ın atanmasının ardından yıllardır süregelen vardiya saatlerinde değişiklik yapılmıştı.

Yıllarca 08-16, 16-24 ve 24-08 şeklinde 3 vardiya o k çalışan Kardemir, yaklaşık 2 yıl önce Uğur Yılmaz’ın Genel Müdürlüğe atanmasının ardından bir süre sonra vardiya çalışma saatleri değiştirilmişti. Halen devam eden yeni sisteme göre 09-17, 17-01 ve 01-09 şeklinde çalışma düzeni oluşturulmuştu. İşçilerin bu çalışma düzenine geçen 1,5 yıllık zaman dilimi içerisinde bir türlü alışamadığı ve eski sisteme dönülmesi şeklindeki düşünce ve taleplerini çeşitli ortamlarda dile getirdikleri ifade ediliyordu. Konu ile ilgili o k oldukça fazla duyumların gelmesi üzerine, muhatapları olan Kardemir A.Ş. Genel Müdür vekili Ercüment Ünal ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile görüşmek istedik.

Ancak sanırım Sayın Ünal’ın iş yoğunluğundan ve Sayın Değirmenci’nin sendikal eğitim çalışmaları nedeniyle Antalya’da bulunmasından dolaylı henüz resmi bir açıklama alamadık. Öte yandan son aylarda özellikle akşamüzeri saatlerde şehir içi trafiğin ve özellikle Kardemir çıkışındaki kavşakta meydana gelen araç birikmelerinin, Kardemir vardiya saatlerinin eski düzene dönmesi halinde bir saat daha önce çıkış olacağından şehir trafiğinde de ciddi bir rahatlama olabileceği ifade ediliyor.