Siyaset Akademisinin düşünsel anlamda temelinin atılması ve uygulamaya konması şu anki Cumhurbaşkanımız, Ak partinin Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile kurulan Siyaset Akademisine çok ciddi manada önem verilerek yıllardır eğitimlere devam ediliyor.

Ar-Ge Başkanlığı toplumsal sorunları tanımlayıp, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birimdir.

AK Parti bilgiye önem vermesinin gereği o k her alanda, her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir. Geniş kapsamlı faaliyetlerden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partiyle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi alanlarda uzmanlarca bilgilendirildiği, Türkiye geneline teşkilatlar aracılığıyla yaygınlaştırılan bir eğitim faaliyetidir.

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Genel Merkezince Karabük Üniversite’sinden bir hocamıza Siyaset Akademisinde eğitim vermesi için talep gelmişti. Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ve MYK nın onayının ardından ilgili hocamız Ak Parti’nin eğitmen kadrosuna dahil edilerek eğitim vermeye başladı. Karabük Üniversitesinden bir hocamızın böyle bir eğitime layık görülmesi Üniversite camiası tarafından da ilgi ve taktir ile karşılandı.