Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nin Tıp Fakültesi birinci sınıfında eğitim gören 64 öğrenci 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. 

Önlük giyme törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Verilen eğitime layık olacağız”

Törenin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Erman Altınbağ, Tıp Fakültesi’ni kazanabilmek için stresli ve yorucu bir dönemi geride bıraktıklarını söyleyerek “Bazen inancımızı kaybettik, bedenimizi ve ruhumuzu çok yorduk ama vazgeçmedik, başarıyı kucakladık. Bu başarımızda ailelerimizin ve hocalarımızın katkısı çok büyük, destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Amaçlarının insanların hayatını kurtarmak ve bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek olduğunu belirten Erman Altınbağ, Karabük Üniversitesi öğrencisi olduğu için mutluluk duyduğunu ifade ederek hocalarının verdiği güven ve eğitme layık olacaklarını söyledi.

“Kadro kalitemizi geliştirmeyi sürdüreceğiz”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Tıp Fakültesi’nin üniversitenin yüz akı olduğunu belirterek “Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz daha önce Zonguldak’ta eğitim almaya devam ediyordu, bu yıl Karabük’e getirdik. Artık, öğrencilerimiz Üniversitemizde bulunan değerli ve kaliteli akademisyen kadrosuyla eğitimlerini sürdürmekteler. Kadro kalitemizi gelecek dönemlerde de geliştirmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Polat konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek önemli tavsiyelerde bulundu ve şunları söyledi: “Değerli öğrenciler, yüksek puanlarla bura geldiniz ama bu sizde kibir yaratmasın. Mütevazılık her zaman baş tacıdır. Tıp Fakültesi’nde eğitimler biraz da usta- çırak ilişkisi ile yürümektedir, bir üstattan el almak, bir şeyler öğrenmek gerekir. Hocalarınızın kişisel huylarını bir yana bırakıp mesleki bilgilerini kendinize devşirmelisiniz.”

“Kaliteli işlere imza atarak Üniversitemize katkı sağlayacağız”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise konuşmasında önlük giyme töreninin kaynaştırıcı olması bakımından ve iyi bir başlangıç yapmak için önemine vurgu yaptı. Öztürk konuşmasının devamında “Alt yapısını tamamlamış, gelişmiş, kaliteye önem veren bir üniversitedeyiz. Biz de Tıp Fakültesi o k kaliteli ve iyi işlere imza atarak Üniversitemize katkı sağlayacağız.” dedi. 

Öztürk ayrıca, törene katılan öğrencilerin ailelerine de teşekkür ederek öğrenciler mezun olduklarında mezuniyet töreninde de bir araya gelmeyi ümit ettiğini söyledi. 

Önlük giyme töreninde Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Doktoru, KBÜ Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sertçelik “Beyaz Önlük” sunumuyla doktor olmak için alınan eğitimler ve iyi bir doktor olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular üzerinde durdu. Sertçelik, ayrıca Tıp dünyasının babası o k bilinen Hipokrat (Hippocrates) ile ilgili de bilgiler vererek “Hipokrat Yemini”ni katılımcılarla paylaştı.
Konuşmaların ardından ilk o k Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve sonrasında protokol ile akademisyenler Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirdi.