Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, 2-0 mağlup oldukları Aytemiz spor maçında verilen penaltıya tepki göstererek, abartılı ve basit bir karar olduğunu söyledi. 
Tudor, bu sezon ilk defa kötü oynadıklarını kaydederek, “Bunu kabul ediyoruz. Bu kötü oynamamıza rağmen çok gol pozisyonumuz vardı, bunu değerlendirmedik. bulduğu fırsatları değerlendirerek kazandı. İlk dakikadan itibaren gördüğümüz kadarıyla futbolcular biraz ağırdı. Bu hafta kar engeline takı k, ağır zeminde idman yapmak durumunda kaldık. Fiziksel ve mental açısından oyuncularda yorgunluk beliriyordu. sporlu oyuncular bize nazaran daha canlı ve diriydiler. Bu kesinlikle bahane değil. Kötü oynadık, bunu kabul ediyoruz. Çalışarak bunu telefi edeceğiz” dedi.
Penaltı kararının doğru olup olmadığıyla ilgili bir soruya Tudor, “Rakibin penaltısını abartılı buluyorum. Ama alıştım ve ligimizde maalesef böyle basit kararlar veriliyor. Anlamsız bir penaltıydı” diye cevap verdi.
Futbolcuların neden rahat ve pas hatalarının çok olduğunu yönünde bir soruya ise Hırvat hoca, “Çok güzel bir soru. İmkanım olsa 20. dakikada bütün 11’i değiştirirdim. Benim kanaatim çarşamba günü karda yaptığımız ağır antrenman, futbolcuları çok etkiledi. Başka açıklamam yok. Bu mağlubiyetten ders çıkarmamız lazım. Daha az konuşup icraata geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.