Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde İlahiyat Kulübü tarafından "Kur’an'ın Anlamıyla Buluşmak" konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta kısa adı KAB olan Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan konuşmacı o k yer aldı.

Konferanstaki konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i  anlayarak, idrak ederek kendimiz için okunması gerektiğini vurgulayan Abdullah Katlan “Bugün Karabük’te herkesin evinde Kur’an-ı Kerim vardır, güzel bir şey. Allah-u Teâlâ Kur’an okunsun, üzerinde tartışılsın, tefekkür edilsin, dikkatle irdelenerek okunsun diye indirmiştir. Ancak günümüzde Kur’an-ı Kerim’in sayfalarına verdiğimiz değeri anlamına vermiyoruz, toplumumuzun sadece yüzde 5’i manasını merak ediyor. Bu algının değişmesi gerekir. Kur’an-ı Kerim hayatımıza yön vermemiz için indirildi, sadece ölülerin arkasından okunmak için değil.” şeklinde konuştu.

Katlan sözlerinin devamında Kur’an-ı Kerim’in son mesaj olduğunu söyleyerek “Arşın sahibi olan Allah, bizi muhatap kabul etmiş ve bize son bir mesaj göndermiş, bu mesajdan sonra başka bir mesaj gelmeyecek. O son mesaj bugün önümüzde, hiçbir harfi değişmeden, değişmeyeceği garanti altına alınarak günümüze kadar gelmiş. Hiçbir otorite onun yeryüzündeki hükmünü ortadan kaldıramayacak.” dedi. 

Abdullah Katlan, Peygamber Efendimizin veda hutbesinde ‘Bu kitabı (Kuran-ı Kerim) size emanet o k bırakıyorum.’ diye buyurduğu sözlerine de dikkat çekerek Kur’an-ı Kerim’in layıkıyla okunmadığı için Peygamber Efendimizin Müslümanlardan şikâyetçi olacağı tek konunun Kuran-ı Kerim olduğunu söyledi. 

Katlan son o k “Acaba Allah Resulü’nün vasiyet ettiği, emanet ettiği kitaba ne kadar sağdık kalabilmişiz? Efendimizin şikâyet edeceği Müslümanlardan olmamak lazım, Onun için Kur’an’la aramızdaki mesafeleri kaldırmamız gerekir.” diye konuştu.