Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) öğrenci kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte ülkemizin önde gelen sektörlerin yönetici ve temsilcileri bir araya gelerek alanlarıyla ilgili konularda konferans verdi.

 

Etkinlikte ilk o k Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Türetken “Bilim ve Teknoloji Açısından Yeni Türkiye’ye Bakış, Türk Teknolojisi Ama Nasıl” başlıklı konferans verdi. “Genç Bilim Adam” ve “En İyi Makale” gibi ulusal ve ulus rası alanda çeşitli ödüllere sahip olan Türetken, konferanstaki konuşmasında “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Tüm ülkelerin iştahla baktığı ülkemizi ancak bilim ve teknoloji ile ileri seviyeye taşıyarak koruyabiliriz.” dedi.    

Konuşmasında Alman, Kore ve Türk teknolojileri ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Bahattin Türetken; 2023 vizyonuna dair neler yapılıyor, Türkiye’de gelişme alanında hangi başlıklar yer alıyor gibi konular hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinlikte bir diğer konuşmacı İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık’tan Ahmet Yavuz ise “Arge ve İnovasyon” konulu konuşma gerçekleştirdi. Yavuz “Pazarlamada inovasyonu iyi takip etmek gerekir. Pazarlama yapılacak bölgeye göre strateji üreterek pazarlama yapılmalıdır.” diyerek ürün inovasyonu, pazar inovasyonu, artımsal inovasyon, sistematik inovasyon, sarsıcı inovasyon, yeniliğin kaynağı, inovasyonun önündeki engeller, inovasyon kapasitesi gibi konularda da bilgiler aktardı.

“Günümüz Trendi Yenilebilir Enerji” konusu ile Işık Enerji’den Miraç Havuş da solar enerji teknolojileri, maddenin iletkenliği, neden güneş enerjisi, Einstain’ın hesabı, solar sistem kullanılan alanlar, dünya güneş haritası, ülkelere ve bölgelere göre dağılım, kurulum maliyetleri, finans modelleri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

“Elektrik ve Enerjisa” konusu ile Enerjisa Müşteri Teknik Hizmetler Takım Yöneticisi Ahmet Çırakoğlu ise dağıtım şirketi o k çalışma prensipleri, görev ve sorumluluklar, Türkiye’deki elektrik şebeke sistemleri ve trafo merkezleri konularında bilgiler verdi.