Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından "Fizyoterapide Kariyer" konulu konferans düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan konuşmacı o k yer aldı. Etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, fizyoterapistlik mesleğinin dünyada yaşanan savaşlar ve salgın hastalıklarla önemli bir meslek haline geldiğini hatırlatarak ülkemizde özellikle son 10 yılda en çok tercih edilen meslekler arasında yer aldığını da ifade etti.

Konferansın konuşmacısı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan da konuşmasında iyi bir fizyoterapist olabilmek ve bu meslekte kariyer yapabilmek için nelerin önemli olduğunu anlattı.

Elbasan “İdealleri çok yüksek tutmak gerekir. İstersek ve gayret edersek her şeyi başarabiliriz” diyerek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Bülent Elbasan fizyoterapistlik alanıyla ilgili sorun da değinerek “Meslek anlamında sıkıntı yaşamamızın nedeni sadece bir alana yönelmek, bunun yerine yeni alanlar bulmamız gerekir. Fizyoterapistlik mesleğinin sürdürülebilmesi için en önemli unsur bilimdir. Fizyoterapistler insanları bilgilendirip farkındalık yaratmalıdır.” diye konuştu.