Karabük Üniversitesi Genel Sekreterliğinde görev değişikliği oldu.

Uzun süredir Karabük Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten Av. Yaşar Alpay’ın yerine Doç. Dr. Mücahit Coşkun atandı. Yaşar Alpay ise üniversite içerisinde hukuk müşavirliği kadrosunda görevine devam edecek. Prof. Dr. Refik Polat’ın Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından özellikle eğitim seviyesini daha yukarı çıkaracak akademik kadro ilişkin yaptığı ciddi çalışmaların bir sonucu o k düşünülen bu görev değişikliğiyle birlikte yakında Profesör olması da beklenen akademik ünvanlı bir Genel Sekreter ile Üniversite çalışmalarına devam edecek.

YENİ GENEL SEKRETER MÜCAHİT COŞKUN

Yeni atanan Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun, halen Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanlığını yürütüyor. Coşkun, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Fiziki Coğrafya Ana Bilim Dalı Başkanlığı da yaptı.

Çalışmaları ile oldukça dikkat çeken ve ciddi çalışma imza atan yeni Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun, aslında birçoğumuzun bilmediği Üniversite içerisindeki çok özel bir bölümünde Müdürlüğünü yürütüyor. Kısa adı KUYEM olan ve 2011 yılında faaliyete geçen Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüğünü de yapan Coşkun ve ekibi bu merkezde ülkemizdeki üstün yetenekli öğrencilerin bilim insanı o k yetişmelerine katkı sağlamak için; çeşitli alanlarda farklılaştırılmış, zenginleştirilmiş, bireyselleştirilmiş ve hızlandırılmış eğitim programları düzenlemek ve ilköğretimden yükseköğretimin sonuna kadar olan süreçte üstün yetenekli çocukların erken yaşam dönemlerinde fark edilmesi, ihtiyaç duydukları psikolojik, akademik ve sosyal desteğin verilmesi amacıyla çalışmalar yapmaktaydı.