Dün akşam itibari ile etkili olan kar yağışının Safranbolu’muza ayrı bir güzellik kattığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy  “ Daha önce de söylediğim gibi Safranbolu’ya her mevsim farklı bir güzellikte yakışıyor” dedi.

Tabiki bu kentte bir hayat var ve hayat ta devam etmek zorunda. Kar yağışının gece boyunca etkili olması bazı mahallelerimizin yollarında çok kısa süreli ulaşım sorunları yaşattı. Ancak ekiplerimizin ara vermeden, özverili çalışmaları neticesinde tüm mahallelerimize ulaşım sağlanabiliyor. Yani bütün bu yağışa rağmen ana arterler dâhil olmak üzere hiçbir yol kapalı kalmadı. Yüksek kesimlerde özellikle Esentepe ve Bağlarbaşı bölgelerinde şu anda kar kalınlığı biraz yüksek. Bütün bu zor şart rağmen ekiplerimiz çok ciddi bir çalışma içerisindeler. Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple 10 kamyon 5 kepçe 3 greyder ve tuzlama araçlarımızla ve şu ana kadar yolları temizlemeye yönelik mücadele vermekteyiz  “dedi.

 Ekibime Teşekkür Ediyorum

Başkan Aksoy, Mevsim şartları itibari ile kar yağışı devam etse de buna karşılık ana caddeler başta olmak üzere minibüs ve otobüs güzergâhları, ana arterlerin tamamını işlek durumda tuttuklarını söyledi.

Ekibinin müthiş bir performans gösterdiğini dile getiren Başkan Aksoy  “ gerek ekibime gerekse başlarında bulunan amirlerine teşekkür ediyorum dedi.

 Safranbolu Halkı Belediyecilik Hizmetlerinin En Güzelini Alamaya Edecektir

Aksoy, Safranbolu’nun güzelliklerini her gün Safranbolu halkı ile birlikte yaşadıklarını ifade ederken kış ayının da böyle bir güzelliği olduğunu, Safranbolu halkının her zaman olduğu gibi belediyecilik hizmetlerinin en güzelini alacağını belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuşmasının sonunda, “ yaz aylarında o aşırı sıcaklarda belediyelerin yapabileceği fazla bir şey olmaz. Kışın da çok fazla kar yağdığında çok uç nokta erişebilme şansı bir anda olmayabilir. Her mevsimin bir güzelliği olduğu gibi yine her mevsimin bir zorluğu da olacaktır. Bütün bu doğa şartlarına rağmen, Kış gerçekten ayrı bir güzeldir. Safranbolu’da daha da ayrı bir güzelliği vardır. Kar yağmamış olsa önümüzdeki yıl yaz aylarında ciddi bir kuraklık olabilir. Kar gerçekten büyük bir nimet. Buna da şükretmek gerekir. Ben bu güzelliklerinde Safranbolulular tarafından fark edildiğinin bilincindeyim. Allaha şükürler olsun ki belediyemiz ekipleri Safranbolu’da hayatın normal idame ettirilebilmesi adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyorler. Bu vesile ile tüm Safranbolulu hemşerilerime kazasız, belasız bir kış ayı diliyorum “ dedi.