Zeki Çaylı Karabük'te bir basın toplantısı düzenleyerek 2009 yılından bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Çaylı konuşmasında,

2009 yılında göreve gelmeden önce hazırladığımız seçim beyannamemizde

İlçenin sorunlarını kalıcı o k çözecek projeler ortaya sunmuştuk. Bu projeleri adım adım gerçekleştirerek şehrimizin sorunlarını ilk dönemimizde çözdük.  Yenice Belediye Başkanlığı görevine seçildik.

 

2009 öncesi amaçlarımızdan birisi de  Batı Karadeniz’in Şirin İlçesi Yenice’yi Küçük Avrupa Şehirlerine benzer bir şehir yapmak ve uzun vadede bir turizm kenti yapabilmek idi. Yine ilk dönemimizde bunun altyapılarını ve projelerini tasarlamıştık.

 

İkinci dönemimizin başlangıcı ile birlikte turizm alanındaki projelerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya başladık.

 

Bugün, 93 Ay içersinde yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yapılan hizmetler, hep Yenice halkının bugünü ve yarını düşünülerek yapılıyor. Yüce ALLAH, bu şirin, yeşil, oksijen deposu ilçeye hizmet edebilmeyi bize nasip etti. Allah’ımıza ne kadar şükretsek azdır diyoruz.

 

Belediyemize 13’ü son model olmak üzere 26 araç kazandırdık. Araç Parkımızın % 85’ini yeniledik. Böylelikle hizmetteki hızımızın akışını daha da yukarı çektik.

   

 

FESTİVAL,

ANNELER GÜNÜ HALK KONSERİ,

29 EKİM HALK KONSERİ,

ÇOCUK ŞENLİĞİ,

BASIN TOPLANTILARIMIZ,

ULUSAL TV PROGRAMLARINA KATILIMIMIZ,

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİNİN YENİCE’DE YAPILMASI, GELENEKSEL ULUSLAR ARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARI,

ESNAF VE HALK TOPLANTILARI,

AŞURE İKRAMI,

YENİCE TANITIM FİLMİ, CD HAZIRLANMASI, KUŞ VE KELEBEKLERİN İNCELENMESİ PROJESİ,

ULUSLAR ARASI EMİTT FUARINA KATILIM,

OKULLARIMIZA TOP SETİ DAĞITIMI GİBİ

 

SOSYAL NİTELİKLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK.

2014 yılının 01 Aralığında ilk kazmayı vurduğumuz, gurur projemiz Seyir Terası – Köykent Projesinde inanılmayacak derecede çalışmalar yaptık. Belediyemizin iş gücü ile bura getirdiğimiz projeyi görenler ‘ Büyük İl Belediyelerinin ‘ ancak gerçekleştirebileceği 6-7 milyon maliyetli bir projeye başlamanın dahi büyük bir düşünce olduğunu bize söylüyorlar. Bu projede çok amaçlı kültürel ve sosyal donatılı toplantı salonu, resturant, kafeterya, konferans ve toplantı salonu, mescitlerimiz ve ön terasımız bulunmaktadır. Yine bu projedeki 30 bungalov evden 6 adedini bitirme aşamasına getirdik. Çevre duvarların ve iç duvarların tamamını çektik. Yolları yapıyoruz. 15 bin metrekare parke taşı döşedik. Batı Karadeniz’in incisi olacak bu dev projenin restaurant, kafeterya ve seyir terası bölümü ile 6 adet bungalov evi  önümüzdeki Ramazan ayında hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Yine, Seyir Terasından Şeker Kanyonuna uzanan 5.6 km.lik araç ve yürüyüş yolunu hizmete sunduk. Bu yıl içinde alternatif bir yürüyüş yolu daha yaparak Şeker Kanyonuna insanlarımızı ulaştırmayı planlıyoruz.

 

İnsanlarımızın ücret ödemeden aileleriyle yaz günleri piknik yapabilecekleri Çıra Pazarı’nda çalışmalarımızı 2016 yılı içinde tamamladık. Burada duvarları yükseltilerek zemini kota getirdik. Zemine 8.000 m2 kilitli parke ile döşedik. 2’şer adet bay-bayan WC ‘ler yaptık. Mescit ve şadırvanı hizmete sunduk. Oturma gruplarının sayılarını 100 adede çıkarttık. Yeni bir çocuk oyun grubu kurduk. Böylelikle, park sorunu olmayan Çıra Pazarı’nda aileler huzur içinde diledikleri gibi rahat bir ortamda piknik yapabiliyor.

 

İşadamlarının yatırım yapabilmeleri için bir önceki dönemimizde başlattığımız hazine arsası üretme çalışmamızı sonuçlandırdık. İsmetpaşa Mahallesi Merkez deponun alt kısımlarındaki arsalar ile Karayolu güzergahındaki arsaların imar çalışmasını tamamladı, tapuların çıkmasına vesile olduk ve tam 191.000 m2 hazine arsasının ortaya çıkmasına ön ayak olduk. Bu çalışmaların tüm harcamalarını belediyemiz bütçesinden harcadık.

 

Asfalt Şantiyesine yaklaşık 150 bin lira harcama ile filtre taktık. Asfalt Şantiyemizin kapasitesini 250 bin lira harcama ile % 100 artırdık.   

Yenice’mizin tüm sorunlarına kalıcı çözümler getirme konusundaki gayret ve kararlığını sürdürüyoruz. Günümüz koşullarına göre yaklaşık 2.500.000 TL (İki milyon beş yüz bin lira ) ‘ye mal olacak su  projesinde önemli derecede yol alındı. Bu projemiz tamamlandığında,   Merkez Mahallesi, Seyir Terası, Yirmibeşler Mahallesi, Menderes Mahallesi Aşağıköy Konutları, İsmetpaşa Mahallesi’nin üst kodları hiçbir zaman su sorunu yaşamayacak şekilde su şebekesine kavuşmuş oldu. Ayrıca yapılacak tüm bu çalışmalarının sonucunda,  İsmetpaşa Mahallesi ve Özal Mahallelerinin müşterek su aldığı sistemden, Yirmibeşler Mahallesi ve Aşağıköy ayrılınca, İsmetpaşa ve Özal Mahallelerine daha fazla su verilmesinin önü açılmış olacaktır.

 

1.453 OTURMA BANKI YAPTIK, MERKEZ VE MAHALLELERİMİZDE İHTİYAÇ HİSSEDİLEN ALANLARA YERLEŞTİRDİK.

 

32 YENİ PARK KURDUK. ÖNCEKİ PARKLARIMIZI YENİDEN DİZAYN ETTİK. ÇOCUK OYUN GRUPLARININ SAYILARINI ARTIRDIK.

 

144 KONDİSYON VE SPOR ALETİ SATIN ALARAK PARKLARIMIZIN İÇİNE VE MAHALLELERİMİZDE BULUNAN BOŞ ALANLARA MONTE ETTİK.

 

65.000 TON ASFALT DÖKTÜK VE YOL SORUNUNU KÖKTEN HALLETTİK.

 

227.000 METREKARE KİLİTLİ PARKE DÖŞEYEREK PIRIL PIRIL ALANLAR ORTAYA ÇIKARDIK.

 

14.500 METRE TRETUVAR YAPTIK, HALKIMIZIN KULLANIMINA SUNDUK.

 

28.000 METRE BORDÜR ÇEKTİK, TERUVAR ÇEKİLECEK YERLERİN ALTYAPISINI HAZIRLADIK.

 

9.750 METRE İSTİNAT DUVARI ÇEKTİK.

 

877 ÇÖP KONTEYNIRI, 250 ADET ÇÖP KOVASI SATIN ALARAK İHTİYAÇ HİSSEDİLEN YERLERE YERLEŞTİRDİK.

 

ÇALIŞMALARIMIZDA 32.500 METREKÜP HAZIR BETON KULLANDIK.

 

2.170 METRE MENFEZ,

8.330 METRE KANALİZASYON HATTI

6.445 METRE ATIK SU GİDERİ DÖŞEDİK.

 

 

19.100 METRE YENİ SU HATTI ÇEKTİK, BİRÇOK YERDE KALICI SU ÇALIŞMALARI YAPTIK.

 

4 KÖPRÜ İNŞAA ETTİK. ÖZELLİKLE BÜYÜK MALİYETLİ ÇIRA PAZARI KÖPRÜSÜNÜ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPARAK ÖVGÜ ALDIK.

 

6,5 KİLOMETRE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPTIK. ULAŞILAMAYAN YERLERE ULAŞIR DURUMA GELDİK.

 

11 ARSA SATIN ALDIK, PARK VE YOL DÜZENLEMELERİ İÇİN YENİCE HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK.

 

82 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK.

 

21.000 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ İKRAM ETTİK.

 

3.250 KUMANYA PAKETİ DAĞITTIK.

 

30 ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK.

 

18 MESLEK EDİNDİRME KURSUNUN AÇILMASINA VESİLE OLDUK.

 

CAMİLERİMİZİN ÇEVRE DÜZENLEMELERİNİ YAPTIK.

 

OKULLARIMIZIN EKSİKLİKLERİNİ GİDERDİK.

 

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU ARSASINI 33.000 METREKAREYE ÇIKARDIK.

 

ESKİ YIPRANMIŞ BİNALARIN TADİLATINI VE İYİLEŞTİRMESİNİ YAPTIK.

 

GENÇLERİMİZLE KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİK.

 

BELEDİYE BİNASINI YENİDEN DÜZENLEDİK.

 

-ATATÜRK MAHALLESİ GİRİŞİNDEKİ KULÜP LOKALİNİ YENİDEN DÜZENLEDİK VE KIZ KURAN KURSU İÇİN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE TAHSİS ETTİK.

 

- BELEDİYE TERMİNALİMİZİN ÜSTÜNDEKİ BİR KAT BİNAYI İMAM HATİP ORTAOKULU’NUN DERSLİK İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KULLANIMINA VERDİK. 

 

- YENİCE BELEDİYESİ OLARAK E-DEVLET UYGULAMASINA GEÇTİK.

 

Başta saygıdeğer Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin Bey olmak üzere İl Teşkilatımızla, önceki dönem Milletvekillerimizle, Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan bey ile güzel istişarelerde bulunarak;

Yenice Devlet Hastanesi,

Mehmet Ali Şahin Köprüsü,

Yenice Anadolu Lisesi,

Yenice Meslek Yüksek Okulu,

Yenice – Filyos Çayının Yenice-Örenköy arasının kanal duvar içine alınması,

Karabük – Yenice karayolunda kaya ve taş düşmesine engel olacak koruma ağlarının monte edilmesi,

Gökbel ve Akmanlar Derelerinin ıslahı,

Yortan Köprüsü,

Yortan Futbol Sahasının sentetik çimle kaplanması,

Yortan Lisesi,

Yortan’a 112 Acil İstasyonunun kurulması gibi sadece önemli olanlarını sayabildiğimiz sayısız hükümet çalışmalarının Yenice’ye gelmesine katkı sağladık. Yenice’deki yatırım yerel yönetim desteği sağladık.

Değerli Dostlar,

Yaklaşık 93 aydır görevdeyiz.  93 ay  içinde sayısız hizmet gerçekleştirdik. Yenice’nin değişim ve gelişmesinin sürecini başlattık.  Yaklaşık 8 yıl içinde halkımızın güven ve desteğini ekip o k yanımıza a k çok güzel işler yaptık, inşallah yapmaya devam edeceğiz.

İşini bilen ve Yenice’nin sorunlarını iyi analiz eden bir kadroya sahibiz. Yenice’mizdeki her türlü sorunların çözümünü bir görev, bir sorumluluk bilinci o k görüyoruz. 

Yaklaşık 8 yıl önce halkımızın desteği ile göreve geldik. Yenice’miz emin ve ehil ellerdedir. Halkımızın desteği sürdüğü müddetçe, halkın ve Yenice’mizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Yeter ki halkımızın bize olan güven ve inancı, itimadı sürsün. Bizim en büyük güvencemiz saygıdeğer halkımızdır, halkımızdan aldığımız güçtür.