KarabükPolis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan özel harekatçı polisler için tören düzenlendi. 
POMEM’de düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alayı Komutanı Albay Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş, POMEM spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan polislere ve millete hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Kanunların sizlere verdiği yetkiyi kullanmakta tereddüt etmeyin. Bilin ki bu devlet gerek kanuni düzenlemeleriyle gerekse maddi imkanlarıyla, aziz millet de dualarıyla her zaman sizin arkanızda olacaktır. Yolunuz bahtınız açık olsun" dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Burhanettin Uysal ise son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, teröristlerin amaçlarına ulaşmalarına asla bu milletin izin vermeyeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından 375 özel harekat polisi yemin etti. 17. dönem birincisi Yunus Emre Çam, yaş kütüğüne plaket çaktı.
Karabük POMEM'de dereceye giren polislerin diploma ve hediyeleri ise protokol üyeleri tarafından verildi. Diplomalarını alan özel harekat polisleri, keplerini fırlattıktan sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.