Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2017 yılında tüm Türkiye’yi kapsayacak şehircilik şurasını toplayacaklarını söyleyerek, “Ülkemizin geleceğine yönelik yeni bir şehirleşme politikasını ortaya koyacağız” dedi. 
Bakan Yardımcısı Ceylan, beraberinde AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ve şube yöneticilerine nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretinde İstanbul ve Kayseri’de meydana gelen terör saldırılarında şehit olan rahmet dileyen Ceylan, her türlü terörü kınadıklarını kaydetti. Türkiye’nin hem içeride terör ile hem de dışarıda Halep’te yaşanan trajediyi sonlandırmak adına elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Ceylan, “Binlerce masum insan Halep’te mahsur durumda. Hükümetimizin girişimleri ile birlikte onları kurtarmaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bir taraftan içeride, PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadele ederken, bir taraftan da komşu ülkelerimizdeki yaşanan insanlık dramını, savaşı sona erdirmek için Türkiye elinden gelen gayreti gösteriyor. Bütün bu etkiler ekonomimizi ve iş dünyamızı etkiliyor. Her şeye rağmen Türkiye büyümesine ve yatırımlarına devam ediyor. Geçmiş yıllardaki gibi büyüme hızlarında çok büyük rakamlı büyümeler göremiyoruz şuanda ama her şeye rağmen ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Hükümetimizin amacı bir taraftan terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürürken, bir taraftan da yatırımlarını, büyümesini geliştirmenin gayretlerinde tedbirleri almaya çalışıyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı o k inşaat sektörün hızlanmasına yönelik çalışmalar içinde olduklarını da anlatan Ceylan, “Bununla ilgili o k önümüzdeki günlerde Bakanımız, Bakanlar Kuruluna sunacak. İnşaat sektörü ile birlikte şehirleşme alanında inşaat ve kentsel dönüşümü kapsayacak şekilde 2017’in ilk 3-4 ayında tüm Türkiye çapında bakanlığımızın öncülüğünde şehircilik şurasını toplayacağız. Bu anlamda şehircilik anlamında ve kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıları masaya yatıracağız. Ülkemizin geleceğine yönelik o k yeni bir şehirleşme politikasını ortaya koyacağız. Bu çalışmalardan maksadımız hem inşaat sektörünü canlandırarak hem de kimlikli kalıcı şehirler oluşturmak maksadıyla yeni bir politikayı yürürlüğe koyma hedefi içindeyiz. Bu çalışmalardan inşaat sektörü de olumlu yönde etkilenecek. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birini oluşturuyor. Yaklaşık 200 sektöre girdi veren bir sektörümüz. Milli gelir açısından ve katma değer açısından çok önemli bir pay ile istihdam açından büyük paya sahip. İnşaat sektörü kalkınmanın lokomotifi o k görüyoruz ve bundan vazgeçmemiz mümkün değil. Ekonominin durgunluk geçirdiği bugünlerde talebi artırmaya ve canlanmaya yönelik bakanlık ve hükümet o k tedbirleri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
Bakan Yardımcısı Ceylan, Halep’te insanlık adına bir ayıp ve vahşet yaşandığını da ifade ederek, "Binlerce, on binlerce masum vatandaş perişan vaziyetteler. Televizyonlarda o manzarayı görünce yüreğimiz dayanmıyor. Yüzyılın en büyük vahşetini yaşıyoruz. Maalesef dünyada buna seyirci kalıyor. Ülkemizin girişimleri ile Rusya ve diğer ülkelerle işbirliği ile orada tahliyeler başladı ama bazen sıkıntılar oluyor. Sınır komşularımızda yaşanan bu drama ülke, millet, hükümet ve devlet o k seyirci kalmadık, seyirci de kalmıyoruz. Ekmeğimizi onlarla paylaşıyoruz. Onların yaralarını sarmak bizim vazifemiz. Halep’teki kardeşlerimizle açık kapı politikasıyla ülke o k yine onların yarasını sarmaya çalışacağız. Türkiye o k on sahip çıkacağız. Şuana kadar Suriye’den gelen göçmen sayısı 3 milyonu aştı ve toplamda da hükümetimizin ve STK’ların resmi yardımları 25 milyar doları geçti. Türkiye elinden gelen bütün imkanları kullanıyor. UNESCO listesindeki Halep yerle bir edildi. Halep’ten gelecek yeni göç dalgasına karşı da başta AFAD Başkanlığımız olmak üzere Kızılay, bakanlıklarımız ve ilgili birimlerimiz gerekli tedbirleri alıyor” dedi.