Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Karabük'te düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. 
Karabük Kültür Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, şehit yakınları, gaziler, diğer daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanet yaşadığını söyleyerek, “ Böylesi bir ihaneti bu topraklar daha önce yaşamamıştı. Bu millet Çanakkale ve milli mücadele ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokağa dökülerek bütün dünyaya gösterdi. Devletin bütün kurumlarına sızmış hainleri bir bir kazıyoruz. Devleti ve milleti bu hainlerden kurtarıyoruz." dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Burhanettin Uysal ise 15 Temmuz'da milletin gösterdiği Çanakkale ruhunu canlı tutmanın önemine değinerek, FETÖ'cülerden hesap sorulduğunu kaydetti.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesi için sokak çıkan ve İstanbul'da gazi olan Ayla Aşkın ile Mehmet Şükrü Kıntaş, İzmir'de askerlik yaptığı sırada darbe girişimine direnen Emre Ev, yaşadıklarını anlattı.
Programda ayrıca kumdan resimler çizen Veysel Çelikdemir'in hazırladığı "15 Temmuz" temalı gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Tören sonunda katılımcı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türk bayrağı hediye edildi.