Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından ne zaman başlayacağı ve hangi firma ya da kaç tane firmaya verileceği merak konusu olan sıfır faizli kredi ile ilgili net açıklama yapıldı.

KOSGEB tarafından ilk yıl ödemesiz gerisi üçer aylık taksitler halinde 50.000 TL faizsiz kredi verileceği hususunda yapılan açıklamanın sonrasında birkaç gündür ekonomik sıkıntılarla boğuşan küçük işletmeler nefes alabilmek için harıl harıl başvuru yapabilmenin mücadelesine girdi. Yarın akşam mesai bitimine kadar KOSGEB’in il müdürlüklerine 2015 yılı güncellemelerinin online o k KOSGEB sitesinden tamamlanarak bağlı bulunulan il müdürlüklerine verilmesi gerekiyor. Ayrıca yine online o k kredi başvurusunun yarın akşam (21.12.2106) saat 24.00 a kadar yapılması gerekiyor.

Ancak bir haftadır günceleme yapmak için KOSGEB’e ait internet sitesine girmeye çalışanlar kötü sürpriz ile karşılaşıyor. Güncelleme için siteye girmeye çalışanlar sürekli hata ile karşılaşıyor. KOSGEB e ait siteye girmek mümkün değil. Gece geç saatlerde bile aynı sorun ile karşılaşılıyor.

KOSGEB Karabük İl Müdürlüğü personeli başta Serhat Saygın olmak üzere tüm personel meydana gelen sorunların çözümü için cevap vermeye ve evrak onaylarını gece gündüz yapmaya çalışıyorlar. Oluşan sorunun genel merkezin internet sisteminden kaynaklandığı belirtiliyor. Çok sayıda insanın zamanında müracaat edememesi ciddi bir mağduriyet getireceği belirtilerek KOSGEB den kaynaklanması nedeniyle süre uzatımına gidilmesi talep ediliyor.