Türkiye’nin en sevilen dizi filmlerinden birisi olan Arka Sokaklar Safranbolu çekimlerine başladı.

Tarihi çarşı ve Yeni Çarşıda çekimleri devam eden dizinin yeni bölümleri için Safranbolu’da bulunan ünlü oyuncu Özgür Ozan, Safranbolu’nun her şeyi ile muhteşem bir kent olduğunu söyledi.

Kameralarımıza konuşan Ozan; “ Safranbolu'ya ilk kez geliyorum. İnanın çok daha önce gelmiş olsaydım diye pişman olduğumu ifade etmek isterim. Yazın ilk fırsatta ailemle birlikte gelmeyi düşünüyorum.  Safranbolu’da şunu fark ettim, manzarası, havası, insanının cana yakınlığı muhteşem. Ben olduğum içinde yardımcı olduklarını görüyorum ama olmasam da insanınız o kadar sıcakkanlı ve cana yakın ki yinede aynı desteği verirlerdi. Bu arada geldiğimden beri bol bol safranlı lokum yedik. Safran muhteşem bir bitki” dedi.

2 bölüm Safranbolu’da olduklarını ifade eden Ozan, desteklerinden dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve ekibine de teşekkür ettiğini söyledi.

Dizi setini ziyaret eden Başkan Aksoy ise; Safranbolu’nun tanıtımı açısından güzel bir çalışma. Bu tür dizi, sinema, belgesel çekimlerinin Safranbolu’da daha fazla yer alması için çalışmalarımız devam edecek. Ben şahsım ve Safranbolu adına tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların Korumacılığın Başkenti, Osmanlı’nın Parmak İzi Safranbolu’muza çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ekiptekilerin verilen öğle arasında kendilerine ikram edilen yöresel yemeklerden de övgü ile bahsetmeleri gözlerden kaçmadı.